U trendu

Fantastična seks poza, garantuje vrhunski užitak i za one pomalo lenje

Poza u kojoj oba partnera leže na boku, jedan okrenut prednjom stranom tela prema leđima drugoga, priljubljeni svakim delom tela, od stopala do lica, zagrljeni –  je položaj koji pokazuje njihovu bliskost i ljubav.

U seksu bi to nazvali ‘položaj kašika’ i odličan je ako ste oboje pomalo lenji i zainteresovani za polagani seks bez puno uloženog fizičkog napora.

U ovoj pozi oba partnera leže na boku, žena je leđima okrenuta prema muškarcu, a on odozada polagano penetrira. Osim osećaja seksualnog zadovoljstva, partneri i dalje osećaju bliskost i duboku emotivnu povezanost.

Stručnjaci za međuljudske odnose kažu da ova poza, poznata i kao ‘kašika’, pokreće jake emocije i trebalo bi je praktikovati što češće.

– Najveći organ našeg tela je koža, a osnovni nagon svakog čovjeka je kontakt kožom na kožu, što na većinu ljudi deluje umirujuće, utešno i voljeno – objašnjava Sari Cooper iz Centra za ljubav i seks u New Yorku, koja ima privatnu praksu specijalizovanu za seksualnu terapiju, individualnu terapiju i terapiju s parovima.

Obratite pažnju na reakciju svog tela kada se na taj način priljubite uz partnera. Disanje se usporava, produbljuje i sinhronizuje.

– Ne samo da deluje opuštajuće, nego i izaziva oslobađanje oksitocina, hormona i neurotransmitora za koji istraživači veruju da je povezan s osećajem povezanosti i seksualnog uzbuđenja – objasnila je Pam Costa, stručnjakinja za poboljšanje ljubavnih i seksualnih odnosa.

Dodala je da taj položaj koristi u radu sa svojim klijentima, parovima koji su izgubili bliskost u vezi.

– Zatražim od njih da legnu i zagrle se na taj način, i da ostanu u tom položaju pet minuta te promatram što se događa. Do kraja tih pet minuta većina njih kaže da su osetili porast bliskosti i emocija među njima kao i  da se pojavila jača želja za porastom intime i fizičkog kontakta u njihovoj vezi – pojasnila je.

– Taj blizak položaj među partnerima je oblik intimnosti koji pomaže našem nervnom sistemu da se opusti. Mi svi smo čvrsto povezani kao ljudska bića, a fizički dodir i zagrljaj, između ostalog, snižava krvni pritisak i šalje našim telima poruku da je sve u redu, da se opustimo – dodala je Rebecca Hendrix, psihoterapeutkinja iz New Yorka, prenosi Men’s Health.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)