najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Otkriveno šta “čuči” iza fantazija o prisili

Nemali broj žena, kada sanjari o seksu, nekad sanjari i o tome da su na seks na neki način prisiljene, ili da su vezane, da su im vezane oči… Žene se često stide ovakvih fantazija, smatrajući ih nenormalnim i/ili sramotnim, mada one to uopšte nisu.

Odmah da razjasnimo, za slučaj da je nekome takva vrsta objašnjenja potrebna: to što ženine seks-fantazije uključuju silovanje, seks pod naređenjem, vezivanje, vezane oči i slično, ni u kom slučaju ne znači da bi žena želela da joj se to zaista desi. To je nešto što je uzbuđuje dok o tome fantazira – a istovremeno zna da je to samo fantazija i da je potpuno bezbedna.

U čemu je onda “fora”? Zašto bi žena uopšte imala takve fantazije? Postoji li neko značenje u njima? Postoji – i vrlo je jednostavno. Žene s ovakvim seks-fantazijama najčešće su vrlo opterećene svakodnevnim obavezama, neretko imaju i odgovorne poslove, i zato maštaju o tome da u krevetu neko drugi preuzme kontrolu, da one ne kontrolišu ama baš ništa, da ni za šta nisu odgovorne.

Nije kod svih žena s ovakvom fantazijom objašnjenje ovo koje smo naveli. Postoji još jedna mogućnost, a to je da je žena naučena da je seks nešto prljavo, nečisto. U tom slučaju i sama će se osećati nečistom ako u seksu uživa, osećaće se krivom. Međutim, ako je na seks prisiljena, pa još i vezana tokom samog (izmaštanog) seksualnog čina, onda tu nikakve krivice nema – nije ona to htela, nije na to svojevoljno pristala, naterana je. Tako i u raznoranim “bezobrazlucima” može da uživa a da se ne oseća krivom ni prljavom.

Dakle, mada se radi o seks-fantazijama koje bi nekima mogle čak i da deluju zastrašujuće, ničega zastrašujućeg ni nenormalnog tu nema – samo želja da se opusti, oslobodi obaveza, želja da uživa u ispunjenju svojih potreba (koje svako ima) a da se pri tom ne oseća krivom.

1 komentar
  1. Nataša Gajić

    A možda žena živi u svijetu gdje strah da se ne desi nešto ružno, loše i prljavo nije rijetkost, nije nestvaran, čak je moguć. Nije lako živjeti u takvom opasnom svijetu, istina punom i čarolije, ali i uvijek na oprezu i želje za zaštitom… pred nepoznanicom. Prijetnja je to sigurno, tako počinje, a nije svaka iznenadna ili željena promjena obavezno i nešto pozitivno ili na bolje. Rizik uvijek postoji, od pogleda na loše i padanja u neki zamišljeni ponor koji može da se ostvari, a izlaz je neizvijestan i težek. I zato smo i nervozni i imamo tremu, čini nam se lakše je zamisliti šta bi sve moglo po zlu da krene… onda imamo kontrolu nad situacijom, umorimo se od odgovornosti a nje u stvari nema, samo mašta.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike