U trendu

Firme organizuju samačko veče

Nije retka priča o tome da je problematična veza s osobom s kojom radite u istoj firmi, kao što je u mlađim godinama bilo problematično zabavljati se s nekim iz istog odeljenja. Međutim, ima i gde se upravo takve veze podstiču.
Postoje firme s prilično striktnim pravilima o romansi na poslu; nije ni mali broj šefova koji neće biti nimalo oduševljeni ukoliko saznaju o tome da su kolega i koleginica u vezi. Ukoliko veza ne opstane, u firmi može doći do pravih drama i do privatnih razmirica umesto obavljanja posla.
S druge strane, nemali broj ljudi je efikasniji na poslu kada je zaljubljen, imaju više energije, zadovoljniji su, i to se odražava i na njihov radni učinak. Postoji, naravno, i faktor dece – ako zaposleni imaju decu, više će se truditi da zadrže posao. Zbog pozitivnog efekta povećane produktivnosti veće južnokorejske firme su počele da za svoje zaposlene organizuju skupove samaca. Nakon toga, tu je i posredovanje kroz igre i još neke aktivnosti. Kad i taj deo bude gotov, samci anonimno otkrivaju s kime bi voleli da izađu. Rezultat ovakvih aktivnosti je da od pedeset prijavljenih nastane sedam parova – nije malo.
Ono što ne znamo jeste koliko dugo ti parovi ostanu zajedno, kao i šta se dešava nakon što se veza prekine, da li su bivši partneri u stanju da ostanu u istoj firmi, i koliko su posle neuspele veze efikasni na poslu.
U svakom slučaju, sama ideja je prilično zanimljiva, i sasvim je moguće da će tako doći do lepih poznanstava i lepih veza i, zašto i ne, i do brakova i zasnivanja porodica među ljudima kojima poslovne obaveze mogu da smanje raspoloživo vreme za traženje potencijalnih partnera.
Kako će sve to ispasti na duže staze ostaje da se vidi, a mi, naravno, želimo da tu bude puno ljubavi i puno lepih veza.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.