U trendu

Fizički izazov kad ostanete sami

Raskid može žestoko da boli, i da vam nakon toga ne bude ni do čega. Jedna od stvari koje se preporučuju u takvim situacijama jeste nekakva rekreacija ili čak i trening – a jedna dama je otkrila da joj je fizički izazov i te kako pomogao da skrene misli s raskida.
U njenom slučaju, to je bio balet. Ranije je išla na balet rekreativno, i to joj se dopadalo. Posle raskida, shvatila je da ne može, dok sedi kod kuće, da se koncentriše ni na epizodu lagane serije, pa je rešila da se pokrene. Nastavila je s baletom, ali se prijavila u naprednu grupu, kod druge instruktorke. Rešila je da izađe iz uobičajene rutine, da dopusti da bude izložena, čak i u tom trenutku kad se osećala ranjivom, povređenom, ostavljenom, debelom. I pomoglo joj je. I te kako.
Niti jedan jedini put nije pomislila na bivšeg tokom sat i po treninga, jer joj je sva koncentracija išla na zahtevne nove vežbe i usklađivanje pokreta. Fizički, bilo je izuzetno naporno, mnogo napornije nego što je navikla. Ipak, izdržala je trening, a kada je pogledala tehniku drugih žena, shvatila je da, uprkos strahu od toga da će užasno izgledati, nije bila najlošija u grupi. To joj je donelo veliki osećaj olakšanja, kao i ponos što je uspela. Više nije o sebi mislila kao o tužnoj, ostavljenoj, buckastoj – izložila se fizičkom izazovu i uspela je.
Ne kažemo da bi vam svima prijao baš balet. Ali, princip bi mogao da se primeni na veliki broj onih kojima je teško da se "opasulje" nakon raskida. Izađite iz kuće, učinite sebe ranjivim i izložite se snažnom fizičkom naporu (naravno, ne takvom da zbog toga dospete u bolnicu). Izuzev ako baš preterate i fizički se povredite, štete neće biti, a mogli biste da se osetite mnogo bolje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.