I loš seks je koristan

Foto: Puderundpinsel/Pixabay.com

Na početku veze seks obično bude jako uzbudljiv, da bi kasnije uglavnom postao rutinski. Već znate šta partner ili partnerka vole, sve nekako radite automatski, nema onog uzbuđenja s početka. Ne bude tako u svakoj vezi, ali u mnogim bude, i postavi se pitanje šta tada.

Neki ljudi se pomire s tim da će im seks biti slabašan i usredsrede se na druge, dobre strane veze u kojoj su. Neki seksualno zadovoljstvo potraže “sa strane”. A neki ne žele da varaju, svesni su da im je seks jako bitan i da ne žele da budu u vezi u kojoj je seks nezadovoljavajući, pa raskinu. Ne preporučujemo ništa od navedenog – već predlažemo da poradite na kvalitetu seksa.

Lakše reći nego učiniti, znamo, naročito ako vam je teško da uopšte pokrenete to pitanje. Ipak, daleko je od neizvodljivog. Seks s voljenom osobom je loš, znate iz iskustva da seks s tom istom osobom može da bude i bolji? Priznajte to jedno drugom. Bez optuživanja, bez svaljivanja krivice, bez ikakvog traženja krivaca – u tome ste zajedno, i zajedničko rešavanje problema će učiniti da se osećate mnogo bolje nego što bi to okrivljavanje voljene osobe učinilo, jer vam svaljivanje krivice na voljenu osobu možda i može malčice nahraniti ego, ali vam nimalo neće ulepšati vođenje ljubavi.

U redu, priznali ste jedno drugom da bi seks baš mogao da bude i bolji, šta sad? Iskoristite to što ste zajedno. Do tog trenutka bi trebalo da su se među vama razvili poverenje i opuštenost, da među vama postoji dobra komunikacija (ako toga nema, nešto daleko ozbiljnije od lošeg seksa nije u redu s vezom), što prilično olakšava eksperimentisanje. A eksperimentisanje i istraživanje su ono što vam je potrebno, kako biste otkrili šta sve možete u krevetu što bi zadovoljilo i jedno i drugo. Ne mislimo na “nekakve perverzije”, niti na bilo šta što bi vam bilo odbojno – jednostavno, predlažite nešto što još niste probali, kombinujte to s onim za šta već znate da vam prija, neka postoji opuštenost da svako sme da predloži i da ne bude ismejan niti vređan zbog toga, baš kao i da svako može da odbije ono što ne želi, i vremenom ne samo da ćete ponovo pronaći nekadašnje zadovoljstvo već će ono, usled povećane bliskosti, postati još veće.

Tada, paradoksalno, može se čak desiti da vam bude i drago zbog onog perioda lošeg seksa, jer vas je naveo na zajedničko istraživanje koje vas je dovelo do znatno većeg zadovoljstva nego što ste ga dotad poznavali. Srećno!

2 komentara

  • Duda Malović

    Za mene je seks ispunjenje samo ako sam ja ispunjena, ako sam materijalno obezbeđena, ako je muškarac pored mene ok. Pod tim podrazumevam da nije nasilnik, da radi, da služi i u druge svrhe (kreči, popravlja, vodi računa o deci, kućnim poslovima koji su teži za žene), pa tek onda seks. Nikada, bukvalno nikada, nisam bila srećna u krevetu ako mi neke druge stvari nisu štimale… Čista laž i izmišljotina da je seks zdrav, da treba da se volimo i tako to, sve je to možda ok, ali ako mi je stomak prazan, ako se loše osećam, ako su mi deca nesrećna, ako ne znam kako da skrpim kraj s krajem, ako nemam pravog muža za sve po kući, a ne samo za krevet, onda mi ne treba nikakav!

  • Nataša Gajić

    Ko to ulazi u nešto što ne želi? Vremenom se ne povećava bliskost i ne upoznaje veće zadovoljstvo, samo su “nekakve perverzije” na snazi, nešto sa čim niste dovoljno i do kraja upoznati, ali postepeno stičete iskustvo zato što vam prija nešto nepoznato i neistraženo, ali na šta niste pristali, jer vas nisu ni pitali, niti konsultovali.

Ostavite komentar