U trendu

„I u dobru i u zlu“: Ove 2 životne situacije svaki brak stavljaju na test, a dešavaju se svim parovima

Kada ljudi ulaze u brak, uvek imaju velika očekivanja. Žele da traje zauvek i da budu srećni. Ipak, ono u šta se brzo uvere je to da su za dobar i dugotrajan brak potrebni kompromisi i to i sa jedne i sa druge strane.

Mnogo faktora utiče na njegovu stabilnost, od šire porodice, preko prijatelja, do nekih spoljnih okolnosti. Život sa sobom donosi razne situacije, a mnoge od njih partnere može da stavi na iskušenje.

I onda se dovodi u pitanje nešto što se godinama gradilo i negovalo. Kada se dogode teške stvari kao što su bolest, problem sa plodnošću, pa čak i prevara, najbolje se vidi koliko su parovi spremni da se žrtvuju i pridržavaju onog čuvenog „i u dobru i u zlu“. Takođe, postoje dve situacije koje vezu stavljaju na ozbiljan test, a dešavaju se svima.

Rođenje deteta

To je trenutak koji su svi jedva čekali. A, ono na šta parovi mahom nisu pripremljeni je to da su prvi meseci nakon rođenja deteta istovremeno i čudesni i teški. Nedostatak sna i sumnja u sve što radite izazivaju nervozu, pa su svađe sve češće.

Pokušajte da sa partnerom ravnopravno podelite brigu oko deteta, tako da sami ne podnosite sav teret. To će smanjiti stres i još vas dublje povezati.

Otkaz na poslu

Jedna od najčešćih svađa među parovima su finansije. Zato je svaka finansijska kriza ogroman teret za brak, a manjak osnovnih sredstava za život ljude može da natera da se međusobno okrivljuju za otkaz, loše investicije ili nepromišljeno trošenje.

Kada neko dobije otkaz, to odmah menja dotadašnji stil života, izaziva stres i pogađa celu porodicu. Treba joj pristupiti hladne glave i zajedno odlučiti koji je vaš sledeći korak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.