Igra razmene seksualnih fantazija

Mada se relativno često predlaže da o svojim seksualnim fantazijama pričate s voljenom osobom, za mnoge to nije nimalo lako. Jedna od stvari koje bi tu mogle da pomognu jeste da seks posmatrate kao igru, i da i od te razmene fantazija napravite igru.
Na kakvu igru mislimo? Prilično jednostavnu. On kaže tri svoje erotske fantazije, i ona odabere jednu koju će ispuniti. Kasnije, ona kaže tri svoje erotske fantazije, i on odabare jednu koju će ispuniti. Preporučljivo je da ne budu sve tri fantazije nešto za šta vam se čini da bi ono drugo moglo da ih smatra previše drastičnim; još je i više preporučljivo da budete iskreni, da pričate o onome što zaista želite, a ne o onome što mislite da bi voljena osoba htela da čuje.
U ovakvoj igri moguća su iznenađenja. Jedno od njih, nimalo retko, jeste da voljena osoba ne odabere vašu najumereniju fantaziju, kao što, možda, u strahu očekujete, već onu koju ste se jedva usudili da izreknete – i to je odabere sa zadovoljstvom. I vama bude veoma drago što niste ćutali, što ste iskreno rekli šta želite i što sad oboje uživate u tome.
Ne kažemo da ovakva igra uvek prođe idealno, naročito ako partneri nisu navikli na takve stvari. Može se desiti da budete zatečeni nekim predlogom voljene osobe, ili da ona ostane zatečena nekim vašim predlogom. Može se desiti da ne želite da prihvatite nijednu od ponuđenih ideja, i to ne uvek zbog toga što su vam sve odbojne ili vam ne deluju privlačno, već zato što se bojite da vas voljena osoba iskušava i da ćete je zgroziti ako prihvatite nešto što do tada za vas dvoje nije bilo uobičajeno – nije loše da postoji dogovor da nijedan predlog ne mora da bude prihvaćen, pošto niko ne bi trebalo da radi ono što mu/joj je odbojno ili od čega se loše oseća.
Neretko je potrebno vreme da ovakva igra profunkcioniše, ali jednom kad krene i kad oboje počnete da uživate, postaje sve zabavnije i uživanja je sve više. A zbog sve otvorenije razmene intimnih želja, zbog rasta poverenja među partnerima, poverenja da smeju da kažu i da neće biti ismejani ni odbačeni zbog toga, raste i međusobna bliskost, pa ne samo da seksualni život donosi sve više uživanja već i veza postaje sve lepša.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.