Internet-povezanost posle raskida (1)

Kada dođe do raskida s voljenom osobom, za obe strane je najčešće najbolje da zaista budu odvojene jedna od druge, barem dok ne prebole raskid. Priča o prijateljskim odnosima posle raskida može da funkcioniše samo nakon što ste raskid preboleli – a uz današnju tehnologiju, naročito Internet, osoba s kojom ste raskinuli mogla bi da vam i dalje bude stalno pred očima. Sprečite to. Odolite iskušenju da privirite i "samo bacite pogled" na to šta on/ona radi.
Uz sajtove kao što je Fejsbuk, ako ste i preko njega povezani, uz Tviter, uz njegov/njen blog (ako ih vode), vrlo je lako pogledati šta oni rade, ali time samo mučite sebe. Ukoliko ste tu osobu voleli, ukoliko je još uvek volite, biće veoma teško da prestanete da razmišljate o njoj svaki čas, i da to prestane da boli – a ono što vam nimalo neće pomoći u procesu preboljevanja jeste to da stalno bacate poglede na njihove fotografije na Internetu, da gledate s kime su, s kime se druže (možda i izlaze s nekim novim, možda ne, u svakom slučaju ćete se pitati ako ih vidite s nepoznatom osobom suprotnog pola), da čitate šta pišu na blogu… Sklonite se od svega, i preko Interneta i van njega, što vas bolno podseća na tu osobu. Više se viđajte s prijateljima kako bi vam skrenuli misli. Uposlite se nečim. Nemojte mučiti sebe tako što ćete satima gledati njegove/njene fotografije i pitati se koja je to osoba s kojom su zagrljeni.
Ukoliko vam je ta osoba i dalje na spisku prijatelja na Fejsbuku, Majspejsu, ako pratite šta radi preko Tvitera, uklonite je sa spiska prijatelja. Nemojte je samo ukloniti s liste glavnih osam prijatelja, uklonite je kompletno. Zaista vam nije potrebno da vam fotografije i statusi i komentari te osobe malo-malo pa iskaču pred očima dok u trenucima dokolice pokušavate da se opustite, dok pokušavate sebi da skrenete misli s raskida koji vas boli.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.