„Ispala“ bez javljanja

Počeli ste da izlazite s novim momkom ili s novom devojkom. Ta osoba vam se dopada, to jest, dopadala vam se do sinoć. Sinoć je trebalo da se vidite, takav vam je oboma bio plan, ali do viđenja nije došlo – ta osoba vam se čak nije ni javila. A danas ste dobili poruku tipa: „E, izvini za sinoć, morao/morala sam na slavu kod prijatelja, da se vidimo večeras?“ Takva poruka vas, naravno, razljuti i poželite da odgovorite nešto krajnje neprijatno. Kakav je to način? Da li veza s takvom osobom ima ikakvu perspektivu?

Postupak te osobe bio je krajnje nevaspitan i pokazuje da ta osoba ne ceni ni vas ni vaše vreme. Nedolaženje na dogovoren sastanak i izostanak javljanja da vam se makar objasni o čemu se radi opravdani su samo u slučaju katastrofa kao što su smrtni slučajevi, teške nesreće i slično – tada teško da možete zameriti nekome što je bio toliko uzrujan da se nije setio da vam se javi. Ipak, nedolazak zbog odlaska na nečiji rođendan ili slavu (za koje su valjda znali i ranije – ako im je ta osoba toliko bitna, sete se valjda i ranije kad im je rođendan ili slava, pa se ne dogovaraju o sastanku za to veče?) ili zato što su se zagledali u film ili utakmicu, pokazuje kompletan nedostatak poštovanja, kao i odsustvo bilo kakvog stvarnog interesovanja za vas.

Ako je neko sprečen da dođe na sastanak, potrebno je manje od minuta da vam se javi i objasni razlog sprečenosti. A ukoliko neko stvarno ima želju da vas vidi i stvarno mu je stalo do vas, ili neće dopustiti da bude sprečen/sprečena, ili će vas u slučaju sprečenosti smesta obavestiti.

Ukratko: takva osoba pati od nedostatka osnovne pristojnosti, kao i od potpunog nedostatka interesovanja za vas – vi ste joj, eventualno, usputna zabava kad baš nema pametnijeg posla. Šta učiniti? Izbrisati njen broj iz memorije mobilnog i zaboraviti je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.