U trendu

Istraživanje pokazalo: U ovim godinama mnogi prvi put imaju seks

Većina ljudi imala je prvi polni odnos pre 20. godine, pokazuje novo istraživanje YouGov-a. Od 4006 Britanaca u dobi od 18 do 60+ koji su upitani kada su imali prvi polni odnos, 6 posto je reklo da još nisu imali polni odnos, 10 posto ne može da se seti, a 22 posto je odbilo da odgovori. Od preostalih, srednja starost u kojoj su imali prvi seks bila je 17 godina, piše Metro.

Zapravo, polovina njih izjavila je da je prvi put imala seks između 16. i 18. godine, dok je 19 posto njih priznalo da je to uradilo sa 16 godina ili čak i pre. Skoro svaka peta osoba imala je seks pre nego što je napunila 20 godina, dok je 5 posto prvi put imalo seks sa 25 ili više godina.

Uopšteno, čini se da žene stupaju u polne odnose ranije od muškaraca. Više žena (82 posto) nego muškaraca (73 posto) imalo je seks prvi put pre nego što su navršile 20 godina, a prosečna dob kada muškarci prvi put imaju seks je 18, dok je za žene to 17 godina. Osim toga, mnogo je verovatnije da će žene imati prvi seks sa 16 godina nego muškarci (21 posto prema 13 posto).

Iako su rezultati uopšteno prilično različiti, postoji jasna razlika među generacijama, što i nije iznenađujuće. Svaki peti Britanac mlađi od 40 godina rekao je da je izgubio nevinost pre 16. godine, u poređenju sa samo 14 posto onih u dobi od 60 i više godina, prenosi Večernji list.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar