U trendu

Izbaciti neuspelu vezu iz sebe

Raskid ili razvod umeju da „ubiju u pojam“, da učine da se osetite kao potpuni promašaj, kao neko nesposoban za dobru vezu, moguće i nesposoban za bilo šta. Pošto je to prilično nezdrav pogled na stvari, koji vam ništa dobro ne donosi, nije loše potruditi se da taj neuspeh izbacite iz sebe.
Da ne bude zabune, ne kažemo da ne treba razmisliti o greškama koje ste napravili, šta je to što ste mogli da učinite bolje. Ne treba ni pokušati da samo zaboravite na celu stvar – na prošlosti i na greškama se mnogo toga može naučiti, kako biste sledeći put umeli bolje. Ali, ne treba ni sve vreme provoditi razmišljajući o tome šta ste sve „zabrljali“, a još manje proglasiti sebe potpuno nesposobnim za bilo kakav normalan odnos, jer to niste.
Kako biste neuspelu vezu „izbacili iz sistema“, to jest poradili na svom samopouzdanju i ponovo naučili kako da se radujete međuljudskim odnosima (ne nužno muško-ženskim), nije loša ideja izaći među ljude. Naravno, ako vam je potrebno da neko vreme prvo odbolujete sami, to je sasvim u redu, samo se ne treba trajno zavući u kuću i odbiti da se ikad više uživo susrećete s novim svetom.
Izađite „među ljude“. Sretnite neka nova lica, upoznajte se s njima. To uopšte ne moraju biti osobe suprotnog pola, niti je dobra ideja smesta tražiti nekog novog s kime biste bili u vezi. Uživajte u sopstvenom društvu, kao i u društvu drugih koji dele vaša interesovanja ili umeju da vas zainteresuju za nešto novo. Nije loša ideja ni naći sebi neku novu aktivnost, nešto što vas zanima, zaokuplja vam misli, u čemu uživate – ako vas to dovodi u kontakt s još osoba koje zanima to isto, još bolje.
U vezi, naročito danas kad slobodnog vremena imamo vrlo malo, neretko se desi da se fokusiramo samo na voljenu osobu; da sebe definišemo kao nekog ko je u vezi s tom osobom i da zaboravimo na viđanja s drugim ljudima. Zato je veoma bitno, nakon veze, da se podsetimo toga ko smo mi sami (kompletne smo ličnosti i ako nismo u vezi), kao i kako se uživa u društvu drugih ljudi, bez obaveze da to druženje preraste u nešto više. Jednom kad nam to uspe – može da potraje, ali vredi – postaje znatno lakše naći srodnu dušu, a ni dok je ne nađete niste nesrećni, jer na mnogo načina umete da uživate u životu, u sopstvenom društvu i u društvu drugih ljudi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)