U trendu

Jednom kad se zadovolji…

Ima osoba koje, kada su u vezi, u nekom delu veze ili u kompletnoj vezi samo na svoje potrebe gledaju, i jednom kada ih zadovolje, maltene ignorišu partnera ili partnerku. To, naravno, dovodi do nezadovoljstva onog drugog, a vremenom i do okončanja veze.
Jedan od konkretnih primera mogao bi da bude da njih dvoje vode ljubav i da se on, jednom kad dosegne vrhunac, samo okrene na drugu stranu i zaspi, uopšte ne obraćajući pažnju na to što njegova partnerka nije dostigla vrhunac, niti čineći bilo šta da joj u tome pomogne. Da ne bude zabune, ne postupaju samo muškarci tako – ima muškaraca koji se žale na to da njihova partnerka doživi orgazam pre njih, i nakon toga nestrpljivo čeka da oni već jednom završe, a najradije bi odmah posle orgazma prekinula odnos, ne obraćajući nimalo pažnje na njihove potrebe. Oni koji se tako ponašaju najčešće se ne ponašaju tako samo u seksu već i u ostatku veze – voljni su da koliko-toliko pružaju kako bi dobili ono što žele, a jednom kada to dobiju, ignorišu voljenu osobu (naravno, postavlja se pitanje koliko se u takvim vezama partner ili partnerka mogu nazivati "voljenim osobama" – gde je tu ljubav?).
Normalno je da u vezi oboje imaju neke svoje potrebe, i normalno je da žele da ih zadovolje. Tu ničeg lošeg nema. Međutim, loše je iskoristiti partnera ili partnerku za zadovoljavanje sopstvenih potreba, a sam ne pružati, ili pružati minimalno, koliko da se "voljena osoba" uopšte navede na to da zadovolji potrebe partnera ili partnerke. Davanje i primanje bi moralo da bude obostrano, kao što bi i zadovoljavanje potreba voljene osobe moralo da bude obostrano, inače je to samo sebično korišćenje nekoga koga bi trebalo da volite i poštujete.
Strpljenja! Nije uvek lako, jednom kad su vaše potrebe zadovoljene, misliti o drugima, naročito ne danas, kada mnogima dok odrastaju govore da su oni glavni i da samo sebe treba da gledaju, ali vredi se potruditi, jer se veza bazira, između ostalog, na uzajamnom davanju i primanju, ne na sebičnom iskorišćavanju. U suprotnom, rizikujete da zaista dospete u situaciju da samo na sebe mislite, jer ste od sebe oterali sve koji bi mogli poželeti da vam nešto pruže.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.