U trendu

Jednu stvar tokom seksa žene najviše mrze, muškarci na to ni ne pomišljaju

Seks zauzima visoko mesto na listi užitaka. Međutim, koliko god ljudi vole zabavu u spavaćoj sebi, budimo iskreno, postoje neke stvari u kojima niko ne uživa.

Upravo zato, kompanija za seks igračke Lovehoney sprovela je istraživanje među 3.000 odraslih osoba koje su iskreno otkrile šta im se ne sviđa tokom vođenja ljubavi. Neki odgovori će vam biti poznati, a neki će vas doista iznenaditi.

Šta ne vole žene ne vole, a šta muškarci?
Najčešća stvar koju žene mrze? Na listi se našao nedostatak samopouzdanja pa je 30 posto žena to potvrdilo. Kažu da se previše brinu o tome kako izgledaju tokom seksa.

Isto tako, žene ne vole kad seks prebrzo završi, čak njih 29 posto. Čini se da su nedostatak samopouzdanja i kratak seks vodili tesnu bitku među učesnicama. Uz to, ženama se nikako ne sviđa nedostatak orgazma (28 posto), ometanje (27 posto) i nedovoljno predigre (24 posto).

Muškarcima je najgore kad seks prebrzo završi, to je potvrdilo 34 posto muških ispitanika.

Spisak stvari koje muškarci ne vole uključuje i nemogućnost dovođenja partnerke do orgazma (30 posto), ometanja (28 posto), nedostatak orgazma (21 posto).

Zanimljivo je to da ono što žene ne vole nije uopšte ni na spisku onoga što muškarci mrze. Stoga je vreme da žene prestanu da ste stide i brinu o tome kako izgledaju.

Istraživanje nije proučavalo zašto su žene toliko nesigurne tokom seksa, međutim to može biti posledica niza faktora – poput opsednutosti kako izgledaju tokom vođenja ljubavi i osećaj pritiska da dođu do orgazma samo putem penetracije.

Ako vam je nedostatak samopouzdanja najveći problem tokom seksa, pokušajte da ga izbegnete fokusirajući se na užitak. Nemojte misliti na to kako izgledate, vidi li vam se celulit ili šta će se dogoditi u sledećih 10 minuta. Samo budite u trenutku i uživajte, a onda će i te sumnje u sopstveni izgled nestati.

Mislite na sebe

Otkrijte nove erogene zone na svom telu, ali i na partnerovom; ako ste usresređeni samo na genitalne zone, s vremenom će vođenje ljubavi preći u monotoniju.

Bacite se na erotsku literaturu. Odaberite odlomke koji vam se sviđaju i koji vas uzbuđuju i pročitajte ih zajedno s partnerom.

Vođenje ljubavi nije nešto što dugujete partneru, već u prvom redu treba da bude užitak za vas.

Nemojte se smatrati robotom koji uvek mora da obavi zadatak. Vođenje ljubavi ne sme da bude napor, ako je vaše telo umorno ili pod stresom, ljubav možete iskazati i na druge načine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.