U trendu

Kad je on neraspoložen

Svakome se dešavaju teški trenuci, i svako ima neki svoj način da ih „preživi“. U vezi može da napravi problem to što se, generalno uzev, muškarci i žene drugačije ponašaju kada su nerapoloženi, drugačije izlaze na kraj s time što se loše osećaju, pa se tako može desiti da vi svog dragog samo dodatno ugnjavite i iziritirate, a sve u najboljoj nameri, u želji da mu nekako olakšate muku. Kako bi, u principu, bilo dobro postupiti kada je vaš dragi neraspoložen?

Ono što je jako bitno jeste da poštujete njegove potrebe. Kada žena ima problem, ona često voli da puno priča o tom problemu, da ga podeli s još nekim. Mnogi muškarci, međutim, smatraju da će se samo još gore osećati ako i pričaju o svom problemu. Zato nemojte lično da shvatite to što on ćuti – ne isključuje vas iz svog života, samo mu je lakše ako ne mora da priča. Verujte, umeće da ceni ako uvažite njegovu potrebu za samoćom i pustite ga da na miru i u tišini razmisli o situaciji.

Ponekad pomaže i ako mu nečim skrenete pažnju s problema. Obavezno ga prvo pitajte da li bi želeo da radite nešto zabavno. Ako odbije, prihvatite to i pustite ga. Ukoliko je odgovor na vaše pitanje potvrdan, možete, na primer, da iznajmite njegov omiljeni „tupsonski“ film, onaj na koji se uvek smeje, koliko god puta da ga gleda. Ili smislite neki drugi način da ga razvedrite – samo bez preterivanja, da ne bi pomislio da ga sažaljevate (to je poslednja stvar koju bi želeo).

Postoje neke fraze koje se izgovaraju kada neko ima problema, i izgovaraju se sa dobrom namerom, ali treba znati koje reči da upotrebite. Ako kažete nešto poput: „Verovatno je tako moralo“, „Ma, biće sve u redu“ i slično, time olako otpisujete njegove probleme – što nipošto ne treba da učinite. Bolje je izgovoriti nešto čime ćete potvrditi da ste svesni toga da mu je teško ili, najbolja rečenica od svih: „Tu sam ako sam ti potrebna“. Reči podrške će mu najviše značiti u takvom trenutku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar