U trendu

Kad je seks loš

Dešava se, nekad, da upoznate osobu s kojom se jako lepo slažete, stvarno uživate s njom, ali… Kad dođe do seksa, on ispadne katastrofalno loš. Uopšte se ne slažete u krevetu. Mišljenja o tome treba li ipak pokušati s takvom vezom su podeljena.
S jedne strane, ako između vas dvoje seks ne funkcioniše od starta, to bi moglo vremenom da napravi još veće probleme. Seks je odličan način da se izbaci negativna energija, i ako ga nema ili je loš, frustracija i bes nakupe se dvostruko brže.

Ovo je naročito tačno ako ste već bili u dugoj vezi u kojoj seks nije funkcionisao. Dosta vam je toga, želite da uživate u vođenju ljubavi! Jedna (ili više) osoba koje nisu umele da vam u krevetu pruže zadovoljstvo bile su vam sasvim dovoljne, ne želite još takvih. Naravno, bitno je i koliko je vama lično seks važan. Ako vam je prilično nisko na listi prioriteta, onda vam verovatno neće preterano smetati što ga u vezi nema baš puno i što i ono malo što ga ima nije nešto.
Opet, ima i onih koji smatraju da je vođenje ljubavi veština, i da se, kao i sva umeća, vremenom može naučiti. Drugim rečima, da to što je seks na početku veze (naročito onda dok su partneri još uvek nervozni i nenaviknuti jedno na drugo) slab ne znači da će takav i ostati. Postoji mnogo načina da se neke tehnike nauče ili da se bar stekne predstava o njima (recimo, tekstovi o seksu), a možete i voljenoj osobi pokazati šta je to što vam prija i u čemu uživate.
Postoji još jedan mogući uzrok problema. Ako ste već bili u dugoj vezi, definitivno postoji period privikavanja na novu osobu. Recimo, navikli ste na nekog visokog, a sad ste s nekim primetno nižim; navikli ste na jedan način vođenja ljubavi, a nova osoba ima neke svoje navike, drugačije od vaših… Potrebno je ne samo uskladiti se međusobno već, za početak, prihvatiti činjenicu da je seks s drugom osobom drugačiji – ne nužno loš, već samo drugačiji. Osećaj da je seks drugačiji od onog na koji ste navikli ume da bude šokirajući na emotivnom nivou.
Važno je biti strpljiv – i s voljenom osobom i sa samim sobom. Neretko se dešava da posle duge veze ljudi prebrzo ulete u nov odnos, kako bi sebi nešto dokazali, kako bi zalečili povređen ego, kako bi ponovo bili povezani s nekim na emotivnom nivou. I tada se prebrzo ode u krevet. Zvuči kao kliše, kao nešto hiljadu puta rečeno, ali zaista je dobra ideja sačekati da nekog malo bolje upoznate pre nego što se skinete pred tom osobom.

2 komentara
  1. Vera N

    Seks je pre svega umetnost vođenja ljubavi i užitak. U odnose se stupa onda kad poželiš datu osobu, a ne kad izračunaš da je vreme. U seksu i ljubavi satovi i kalendari ne postoje, samo osećanja koja čovek prati i rukovodi se njima. U seksu se obostrano ili uživa ili ne. Pogreška je ako mislite da jedna osoba uživa na račun druge, ne uživa nijedna. U seksu ne uživa onaj koji nije iskren prema sebi i osobi sa kojom je. Prvo moraš sam sa sobom da raščistiš šta voliš, da nađeš osobu sa kojom se razumeš, gde nema materijalnog ineresa i da krenete u užitak. Razmak između jedne i druge veze zavisi samo od spremnosti da se prepustiš novoj vezi ili seksualnom užitku.

  2. Nataša Gajić

    Slab seks u braku ne znači da će takav i ostati, ali ni da će vama, zbog toga u zapećku, nekad više značiti, sa ovim ili sa onim, svejedno. Postoji nešto što se zove navika ponašanja u određenim situacijama i trenutak kad je na djelu obostrana predaja, gubitak „svijesti“ i lagano vraćanje na početak, ono o čemu uvijek iznova ama baš ništa „ne znamo“. Ne dešava se često, ali i dešava kad je on ili vi na sasvim drugom kraju svijeta i odande vam „maše“ povremenim „uplivima“ u vaš život, rastroji vas svojom pojavom i onda hoće nešto na posve neprikladan način, takav, jer oboje ne pristajete na ustupke, pomijeranja prema tački žarišta, pa i promjeni vjerovatno na bolje, ni sa jedne strane. Tvrdoglavost da ne ide, a išlo bi idealno da ona druga strana „popusti“, što je nemoguće, jer postoji kao što rekoste „slab seks“ u lošem razumijevanju, na koju god stranu da se okrenete. Igramo se gluvih telefona i pogrešne šifre da bi smo nekome doskočili, trećega potisnuli, sve oko sebe, nažalot, urnisali. Utjeha su i odmor one druge stvari u braku i ne iskakati iz njega previše. Mazite se, ljudi, ni to vam nije malo!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike