Kad on pomaže u kući

Ima muškaraca koji odbijaju da partnerki pomognu oko kućnih poslova ili ih je jako teško na to naterati. Naravno, svako voli kad može da eskivira obaveze – ali bi muškarce mogli zanimati rezultati jednog istraživanja, koji pokazuju da oni koji pomažu u kući češće imaju seks.
Istraživanje je sprovedeno u Americi i ticalo se povezanosti muške pomoći u kućnim poslovima sa seksualnim i uopšte kompletnim odnosima tog para. Pokazalo se da je u onim vezama u kojima i partner i partnerka smatraju da je raspodela kućnih poslova u njihovoj vezi fer bilo znatno manje verovatno da će supruga makar i pomisliti na prevaru, a za par je bilo manje verovatno da će želeti da se rastanu ili razvedu, dok je bilo mnogo više verovatno da će im brak, ukupno uzev, biti srećan.
A seks, šta je sa seksom? Jednostavno – tamo gde partner pomaže u kućnim poslovima, par češće ima seksualne odnose. Koliko češće zavisi od para do para, ali češće definitivno.
Da ne bude shvaćeno kao da partnerka pruža seksualne usluge svom dragom u zamenu za pomoć u kući – ne radi se o tome. Žene najčešće nisu ni bile svesne da to što im partner pomaže u kući ima ikakvog uticaja na njihov seksualni život. Međutim, žene se često emotivno distanciraju od partnera za koga smatraju da im ne pomaže dovoljno. Psiholozi imaju još jedno objašnjenje: ako se žena oseća kao da mora da se ponaša kao majka prema svom partneru, to jest, da dominira njime poput majke nad dečačićem kako bi ga naterala da joj pomogne, teško da će želeti da vodi ljubav s osobom zbog koje i prema kojoj se tako oseća.
Dakle, dragi naši muškarci, ukoliko se potrudite da pomognete partnerki oko kućnih poslova, ona će se osećati mnogo bolje. Pored toga što joj olakšavate, za nju je takva vrsta pomoći još jedan dokaz da je voljena i da je cenite. I, kad je volite i cenite i pružate joj ono što joj je potrebno, i ona će želeti da vama pruža još više. Rezultat? Srećnija veza u svakom pogledu. Za to se vredi potruditi, zar ne?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.