Kad on zazire od samohrane majke

Samoj ženi s detetom nije lako, to je očigledno. Ipak, priličan broj žena koje se nađu u takvoj situaciji – na koji god način da su u takvu situaciju dospele – uspeva da se izbori s tim. Pripomognu roditelji, prijatelji, u nekim firmama moguće je naći i šefa koji razume probleme samohrane majke i spreman je da joj izađe u susret – naravno, zauzvrat dobija dosta toga, jer će samohrana majka odsustvovati s posla da bi se pobrinula o detetu, ali na poslu svakako neće biti neodgovorna (ne može to sebi da dopusti), a često će biti i veoma sposoban i energičan radnik. Kako samohrana majka uspeva da se izbori s problemima, tako stiče i samopouzdanje i, u velikom broju slučajeva, počinje da razmišlja i o mogućnosti novog muškarca u svom životu. E, tu mogu nastati problemi.

O tome na šta bi samohrana majka trebalo da obrati pažnju kad počne da se viđa s novim muškarcem već smo pisali, ali kako cela ta stvar izgleda iz njegovog ugla? Preciznije: zašto se neki muškarci boje samohranih majki i zaziru od veze s njima?

Odgovor „na prvu loptu“ bio bi da ne žele brigu o tuđem detetu ili da zaziru od obaveza – jer veza sa samohranom majkom teško da će biti neobaveznog karaktera. Većina nije spremna da od samog starta razmišlja o mogućim obavezama. Javi se i pitanje – kako može žena sama, bez muškarčeve podrške, da se brine i o sebi i o detetu?

Na ovo drugo pitanje ubrzo stigne odgovor: ukoliko je žena jaka i samostalna, kao što samohrane majke, silom prilika, često jesu, ona će i te kako biti sposobna da sebi i svom detetu obezbedi egzistenciju. Tu se, s određenim tipom muškaraca, i javi problem: žena je jaka, nezavisna i samostalna i muškarac joj nije neophodan da bi joj obezbedio egzistenciju. Nekim muškarcima ne prija ideja da žena u njima traži ravnopravnog partnera i nekog ko će joj pružiti nežnost, a ne nekog od koga će postati zavisne i bez koga neće moći.

Ukratko: od samohranih majki zaziru oni muškarci koji zaziru od jakih i nezavisnih žena, oni muškarci koji u vezi žele da budu glavni. Naravno da nisu svi muškarci takvi; ima i onih kojima prija to što je žena jaka i nezavisna i što je takva žena baš njih odabrala za sebi ravnopravnog partnera. Takvim muškarcima neće smetati veza sa samohranom majkom – a oni drugi, pa, naći će sebi neku ženu koja pre svega traži zaštitnika i nekog da brine o njoj.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.