U trendu

Kad ona juri vašeg muža

Ima i muškaraca i žena koji jednostavno nisu u stanju da prihvate činjenicu da je neko ko se njima dopada već s nekim drugim („idu za svojim srcem, ne mogu drugačije…“). Rezultat je da vi možete imati velike probleme ako jedna takva žena uporno juri vašeg muža.

Dodatni problem je ako se radi o osobi koju po prirodi stvari vaš muž često viđa, moguće i svakog dana. Na primer, njegova koleginica s posla. Možda ste je i upoznale – možda bi vam se, da su okolnosti drugačije, čak i dopala – lepa je, nije glupa, nije loša osoba (osim, eto, što ne odustaje od tuđeg, to jest vašeg, muža). Međutim, okolnosti nisu drugačije. Ona se na poslu vrti oko vašeg muža, i to što joj je on rekao da nije zainteresovan, da već ima ženu, ne pomaže. I nije da se samo na poslu vrti oko njega već ga zove i na kuću, i prilikom tih poziva se trudi da vaše postojanje maksimalno ignoriše, samo traži njega, vas ni da pozdravi, ni da vas pita kako ste (što bi bila elementarna pristojnost). Kažete mužu da vam njeno ponašanje smeta i dobijete odgovor da je njemu nje žao – ne interesuje ga, samo mu je, eto, žao sirotice koja tako pati. I vi tu ne znate šta ćete. Lepo je što je on tako nežan i brižan, ali vi ne želite da vas uznemiravaju, a ne želite ni da se ona vrti oko njega.

Ono što često padne na pamet u takvoj situaciji, naročito ako se iznervirate (do čega pre ili kasnije sigurno dođe) jeste da joj, kad pozove, kažete nešto grubo i da tražite da prestane da vas uznemirava. Ovakav postupak, mada u potpunosti razumljiv, može vama da se obije o glavu, jer ta žena može od toga da napravi čitavu dramu – da kasnije šmrca vašem suprugu zbog toga: vi ste bili grozni i grubi prema njoj, svašta joj rekli, a ona je samo htela da ga čuje, ništa zlo nije mislila, šmrc, šmrc (zamislite i njen tužan pogled, pa i suze). Vašem mužu bude žao kad je vidi da plače – i još vi ispadnete negativac u celoj priči.

Osoba koja treba da razreši ovakvu situaciju je vaš muž, ne vi. Vi treba da budete fini i ljubazni i da nastavite da mazite i pazite svog muža, kako bi on ostao svestan s kakvom je divnom ženom. Ali, vi ste mu rekle da vam ti pozivi smetaju, a on ništa nije uradio! Rekle ste mu da vam pozivi smetaju, ali da li ste mu rekle i šta konkretno želite da on povodom toga uradi? Moguće je da on jeste nešto uradio, na primer, blago rekao toj koleginici da vama smetaju njeni pozivi. Na to je ona zatreptala i rekla da joj je baš žao, da ona ništa loše ne misli, samo želi da mu čuje glas…

Zato bi mogla da bude dobra ideja da mužu jasno (bez ikakvog optuživanja i svađe!) kažete šta želite da on učini – da toj koleginici zabrani da ga zove na mobilni onda kad to nije neophodno zbog posla. Ili mu recite da želite da to uznemiravanje prestane i da od njega očekujete da to reši onako kako smatra da je najbolje i najefikasnije.
Srećno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.