Kad one iniciraju seks

Toliko često se ponavlja da je svaka veza priča za sebe da to verovatno znaju i poslovični vrapci na grani. Ipak, neke situacije u različitim vezama mogu biti slične. Tako, iako je „uopštena žvaka“ da su muškarci ti koji su uvek raspoloženi za seks i da su oni ti koji u vezi iniciraju seks, dešava se, ne baš retko, da je partnerka ta koja inicira vođenje ljubavi. Zbog „uopštene žvake“, mnoge žene kojima je situacija u vezi drugačija pitaju se da li se to samo njima dešava – da li samo one imaju utisak da kad one ne bi pokrenule stvari, do seksa uopšte ne bi ni došlo. Odgovor je: ne, to nije retka pojava.

Razlozi za ovu pojavu mogu biti razni. Možda je žena zadovoljnija svojim telom nego njen partner svojim, pa je nesiguran. Moguće je da je ona u svom najproduktivnijem dobu, a on je svoje već prošao. Može da bude i da on nije siguran u svoje sposobnosti, ili je hronično premoren, ili je depresivan. Uz sve to, moguće je i da postoje neki problemi u vezi, što se najviše ispoljava baš u krevetu.

Naravno, to su samo neki od mogućih razloga. Može da bude i da je on preosetljiv i suviše pažljiv, to jest da čeka da partnerka napravi prvi korak, jer se boji da se ona ne oseća primoranom na seks. Možda je muškarac i lenj i jednostavno čeka da mu se seks desi sam od sebe, ili…

Koji god da je razlog, za veliku većinu žena, čak i za one sa agresivnijim pristupom, iritirajuće je ako baš svaki put one moraju da iniciraju „dešavanje“ (baš kao što ni muškarci ne vole kad je žena suviše pasivna i ne pokazuje zainteresovanost). Koji god da je razlog u pitanju, postoji samo jedan način da problem počne da se rešava: razgovor sa partnerom.

Naravno, taj razgovor ne sme da bude povišenim tonom ni optužujući, već smiren i taktičan. Kada se otkrije uzrok problema, može da se smisli način kako da se problem razreši, pa da oba partnera budu srećna.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.