U trendu

Kad zazvoni telefon

Prvi sastanak. Ah, jednom rečju – savršen, sa obećavajućim poljupcem za laku noć. Nakon blage vrtoglavice, spopada vas najcrnja moguća misao – „Kada će me pozvati?“ Verovale ili ne, postoji muška formula za „sledeći poziv“. Ukoliko je dešifrujete, moći ćete da pretpostavite šta se zaista dešava u muškim glavama dok vi ne odvajate pogled od aparata, emitujući raznorazne telepatske SOS signale. Formula je uobičajena nakon prvog sastanka, a uglavnom je ne primenjuju posle trećeg ili četvrtog; tako bar kažu.

Dani bez poziva

Mnogi muškarci izbegavaju pozive u petak ili subotu. Da vas ne bi uznemirili u slobodno vreme? Ne, naravno! Izbor dana i vremena drugog poziva nema nikakve veze sa obzirnošću ili lepim ponašanjem, oni samo žele da ostave utisak kako su suviše zauzeti momci – posebno vikendom (čak i ako celog dana tumaraju po kući sa flašom piva u ruci).

Tajming je sve!

Pošto pretpostavljaju da žene najčešće priželjkuju poziv u večernjim satima, izabraće period između osam i deset uveče. Međutim, pažljivo će izbeći pozive na pola sata ili sat. Zvaće u 8.23, 9.42, 10.17; bilo kada, samo da bi izgledalo kao da nisu planirali poziv. Trudiće se da ostave utisak kako im je tek tako, u momentu, sinula ideja da okrenu vaš broj. Najmanje će želeti da otkrijete kako su proveli sate smišljajući kada da zovu, šta da kažu, kako da ostave utisak da su opušteni, zabavni i nonšalantni.

Kalendar

Dakle, najviše noćnih poziva očekujte od nedelje do četvrtka. Recimo, scena sa početka ovog teksta odigrala se u ponedeljak uveče. U najboljem slučaju, večernji poziv možete očekivati u sredu. Pojedini muškarci sačekaće da prođe jedan dan, ali će većina propustiti dva dana, možda i tri, posebno ako nije ostvaren naročito otvoren kontakt. Ali, ako prođe i četvrtak, najverovatnije ćete morati da sačekate do nedelje uveče. Ukoliko ne pozove do tada, garantovano je kreten (šest dana je previše!) i onda zaista nije bitno. Bilo kako bilo, postoje izuzeci (poslovni put, slomljena noga, smrtni slučaj itd.), pa budite spremne da ih saslušate.

Izuzeci potvrđuju pravilo…

Postoje i radikalni momci koji se ne uklapaju u šemu, luduju i zovu u subotu pre podne ili u kasno nedeljno popodne. Ove momke nikada ne shvatajte olako. Dalje, tu su oni koji će vas pozvati sledećeg dana. Upozorenje: to ne znači obavezno da su sjajni momci, niti usamljeni ili očajni – znači samo to da su vas zvali sledećeg dana. Većina žena želi da muškarac pozove već sutradan i sjajno je kada se dvoje ljudi bez „igrica“ saglase u tome da je prvi sastanak bio sjajan i da sledeći žele već narednog dana. Ipak, ne odbacujte ni one druge samo zbog toga što su sačekali nekoliko dana. Ta formula je duboko usađena u mušku svest, to je navika koje se teško oslobađaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar