U trendu

Kada je bolje biti solo

Znate kada vam neko treba, kada želite da sa nekim delite razne stvari i da zajedno provodite vreme. Isto tako postoje situacije kada nikako ne bi trebalo da se zanimate za početak nove veze i pronalaženje partnera. To su one situacije koje možda ne možete ni da razaznate, i zato će vam ova podela pomoći da ih bolje uočite kod sebe.

Ne krećite u potragu kada ste očajni, kada vam je sve beznadežno i kada se osećate usamljeno. Svima kukate kako nemate nikoga, idete sami u neki bar, i izgledate kao što se osećate. Osećate se jadno i to ne krijete, to svi već znaju. I kako mislite da će vas neko primetiti u takvom stanju? Niste dovoljno zanimljivi ako nema nekog pored vas, zovete prijatelje u dva sata ujutru i samo jadikujete. Dosta sa tim. U tim situacijama vam je svako ko vam priđe dobar, zanimljiv, i odmah ćete mu otvoriti sve karte, jer „kao da se znate godinama“, a ne pola sata. Razmislite malo, da li će neko hteti da bude pored vas kada shvati, na prvi pogled, da duže vreme niste bili u vezi i da samo čekate da vam bilo ko priđe. Osvestite se, menjajte situaciju u kojoj ste.

Gubite perspektivu u vezi sa spoljašnjim izgledom. Čekate dugonogu plavušu sa zanosnim osmehom ili, sa druge strane, njega u belom jaguaru da se pojavi pred vašom kućom. Pokušajte da zapamtite barem neku od ove tri stvari da biste ostale doveli u normalu:

  • Budite realni pred ogledalom i shvatite prvo šta vi možete da ponudite i koje su vaše mogućnosti.
  • Budite realni u pogledu tuđeg izgleda – suzite sopstvene zahteve, tj. dajte šansu i drugima koji ne izgledaju kao grčki bogovi.
  • Nemojte biti isuviše racionalni – ako privlačnosti nema, ništa, ne možete ići iz krajnosti u krajnost. Ipak je izgled važan, ali ne treba preterivati i stavljati ljude u određene grupe i odmah ih na prvi pogled otkačiti.

    Ulećete u veze za jednu noć. Ako je to jedini razlog i ako se tako osećate jer jednostavno želite i morate sa nekim da spavate – zaboravite. Osećaćete se još jadnije posle svega. Nemojte imati seks pre nego što se emocionalno ne vežete za nekoga. Možda imate neki kod u vezi s tim, možda vas ništa ne zanima sa strane onda kada osetite nešto prema nekome, i znate da je to to. Možda su vaša merila za moral, čast i dostojanstvo drugačija od drugih. To se ne zna, ali dobro razmislite šta će vam se desiti jutro posle i da li ste to stvarno vi (taj ko to radi) ili samo mislite da je to normalno. Nemojte ispasti jeftini i požudni jer odavno niste bili ni sa kim. Osoba sa druge strane možda nije spremna na vezu za jednu noć i radi to iz nekih drugih razloga.

    Ako ove stvari kod sebe ne primećujete, pitajte nekoga ko vam je blizak i recite da se nećete naljutiti kada čujete iskren odgovor (i stvarno to mislite). Uverićete se u istinitost iznesenog.

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • Pošalji komentar