U trendu

Kada ljubavna veza postane izvor briga

Zaljubljenost, osećaj lepote i sreće u ljubavnoj vezi često mogu da zamene brige i problemi. Najčešće brine vernost i opstanak veze, ali i mnoga druga pitanja. Zabrinutost je često znak da postoji problem u vezi, ali može biti i samostalni umišljeni problem pojedinca.

Savet u slučajevima kada postoji zabrinutost: treba jasno razgraničiti razlog. Od pomoći može biti i da sami sebi postavite pitanje kakva bi bila vaša procena situacije ako se dešava nekom drugom. Takođe, savet pouzdanog prijatelja može pomoći u boljem razumevanju situacije.

Ukoliko je problem ljubomora ili lični strah, onda treba razumeti da problem nije u partneru, već u vašoj tendenciji da pretpostavite najgore. Razumevanjem da je problem u vama možete sami sebi pomoći da ga rešite. Prvo možete promeniti način na koji razmišljate o zabrinutosti ili ljubomori. Suština je da takve misli shvatite kao uljeze u svom mozgu. Tako se od loših misli možete lakše otarasiti, a svoju pažnju i energiju usmeriti na pozitivne strane vašeg partnera.

Možete i razgovarati sa svojim partnerom o toj zabrinutosti. Međutim, pošto je ta zabrinutost iracionalna i jednosmerna, takvi razgovori nisu prijatni niti ležerni. Umesto toga, predložite partneru da vam pomogne u oslobađanju od takvog načina razmišljanja.

Pozitivne misli u vezi nose sobom više sigurnosti, vere, ljubavi, poštovanja i razumevanja, pa samim tim i više smeha, a tada za zabrinutost jednostavno mesta nema.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar