U trendu

Kada on smatra da je veza „zvanična“?

U principu bi trebalo da je prilično jasno da li ste s nekim u vezi, ali, nažalost, nije uvek tako. Nije nikakva retkost da se pitate da li je odnos u kome ste veza, viđanje koje bi moglo da preraste u vezu, ili čak neobavezno viđanje s osobom za koju samo priželjkujete da bude s vama u vezi, ali bi od toga moglo da ne ispadne ništa.
Pitanje iz naslova zvuči kao nešto što bi tinejdžerka mogla da pita, ali se dešava da ga postave i znatno starije osobe (starije od tinejdžera). Pogotovo u današnje vreme, kada su pravila sve manje jasna, kad mnogo toga može da znači nešto, ali i ne mora. Ima, naravno, situacija kada je savršeno jasno da je odnos postao veza, ali ima i odnosa u kojima niste sigurni šta je to zapravo. Kako znati?
Dobar pokazatelj bi moglo da bude muškarčevo ponašanje. Ako vas zove (na posao ili na kuću) samo onako, da vas čuje, ako radi razne stvari za vas (zameni vam ulje u automobilu, promeni vam gumu, popravi vam nešto u kući, sredi vam nešto), ako vam bez nekog posebnog povoda pokloni cveće, to sve može da bude signal da je za njega taj odnos veza.
Problem je što opisano ponašanje, mada često znači da on odnos u kome ste smatra "zvaničnom vezom", nekada predstavlja samo izražavanje prijateljstva. Bliskog prijateljstva, njemu je veoma stalo do vas, možda će se čak ponašati i "mužjački" ako mu se učini da neki drugi muškarac flertuje s vama… Ali, ipak prijateljstva, i stvari nikad ne odu dalje od toga.
Šta, onda, kad ste već neko vreme u nekakvom odnosu s njim, a ni sami niste sigurni o kakvom je odnosu zapravo reč? Odaberite trenutak kada ste opušteni (naročito kada je on opušten) i pitajte ga, uz osmeh, nešto kao: "Ovo pitanje će verovatno da zvuči šašavo, ali, da li smo mi u vezi?". Ako on izgleda kao da želi da pobegne čim pomenete vezu, nešto dugotrajno i ozbiljno teško da možete očekivati. A ako i vas i odnos u kome ste shvata ozbiljno, potvrdiće vam da jeste u vezi – moguće uz iznenađenje što ga to uopšte pitate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.