U trendu

Kako isplanirati vreme za seks?

Ima onih koji smatraju da je, ako ste oboje prezaposleni, sasvim u redu unapred isplanirati vreme za seks; drugi pak smatraju da bi to pokvarilo sve, jer onda ništa tu ne bi bilo spontano. Trik je u sledećem: planirajte vreme za intimu.

U čemu je razlika? U tome što ćete isplanirati da određeno vreme bude samo za vas dvoje, bez unapred određene satnice šta ćete tačno i kada raditi. Nekada tu može da dođe samo do maženja i razgovora; nekada će razmena nežnosti odvesti i u vođenje ljubavi. Obe varijante su dobre, jer razvijaju bliskost među partnerima.

Ne zaboravite da je ideja da je seks dobar jedino ako je spontan običan mit. I to neretko neostvariv mit – jeste, ako isplanirate vreme baš za seks, nema garancije da ćete oboje tada biti raspoloženi, ali i ako jedno spontano inicira seks, opet nema garancije da će ono drugo biti raspoloženo. Zato i jeste dobro odrediti vreme za intimu – pa ako budete raspoloženi za seks ili jedno drugo dovedete u potrebno raspoloženje, super, a ako se samo mazite i razmenjujete nežnosti, opet super.

Da li je zaista neophodno planirati ovakvo vreme? Ukoliko ste pretrpani obavezama, jeste, jer je pod pritiskom ovoga i onoga što se mora obaviti veoma lako potrebu za seksom ignorisati kao nešto što nije neophodno za preživljavanje. Tačno je, seks nije neophodan za preživljavanje, ali može se živeti i bez ljubavi, i bez prijatelja, i bez radosti… Samo, šta vam tada ostaje?

Da ne bude zabune, ne govorimo ovde o seksu kao o malo gimnastike, već kao o obliku razmene nežnosti i ljubavi među partnerima; a neka razmena ljubavi i nežnosti među partnerima jeste neophodna ukoliko se želi da ljubav i veza opstanu.

Zato, bez stida i bez mitova koji pre priliče veoma mladim (to jest, veoma maloletnim) osobama koje još uvek nemaju dovoljno iskustva: ukoliko patite od hroničnog manjka vremena, ubacite u planove vreme samo za vas dvoje, za vašu intimu, i pridržavajte se toga – jednom kad naviknete da vam i to spada u „obavezne aktivnosti“, moguće je da nikakvo planiranje neće više biti neophodno, već ćete potrebno vreme spontano nalaziti i koristiti onda kad iskrsne.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.