U trendu

Kao na velikom platnu (I deo)

Vidite li u svojim emotivnim vezama određene pravilnosti koje se uporno ponavljaju na isti način? U svojoj knjizi „Sedam priča o ljubavi“ sociolog Marša Milman tvrdi da se svaka ljubavna veza može svrstati u jedan od sedam prepoznatljivih modela. Oni su tipični kako za filmske scenarije, tako i za realan život. Prepoznajte scenario vaše ljubavi i na osnovu toga preduzmite nove režijske zahvate koji će vam osigurati hepiend.

BUNTOVNICATitanik

Priča o tome kako nam ljubav može pomoći da se odvojimo od roditelja i izgradimo sopstveni identitet. Mlada devojka nalazi prvu ljubav koju njeni roditelji ne bi prihvatili ni pod kakvim okolnostima. U filmu brod tone zajedno sa velikom ljubavlju. U stvarnosti je ovakvo suprotstavljanje, tipično za tinejdžere, ponekad motiv izbora životnog partnera. Ukoliko se vaša ljubav ne temelji samo na želji za opiranjem ili ako vam roditeljsko neslaganje ne budi osećaj krivice, srećan kraj je zagarantovan.

OPSEDNUTOSTFatalna privlačnost

Ono što je muškarcu tek kratkotrajna afera ženi ponekad može značiti mnogo više. Ona ne odustaje, proganja ga i ponaša se kao da želi da mu uništi život. Opsednutost je kobna u vezama i nema dodira sa pravom ljubavlju. Ugrožena ili povređena sujeta pretvara privlačnost ili zaljubljenost u razarajući bes. Podsvesni objekat agresije mogu biti i roditelji ili partneri iz prošlosti. Kako god, tragičnost ovakvih odnosa čini srećan kraj apsolutno nemogućim.

PEPELJUGAZgodna žena

Sa socijalnog aspekta – on je na vrhu, ona na dnu lestvice. Emocije čine da postepeno zanemaruju sve društvene razlike i siromašna (ili „laka“, ili…) devojka pretvara se u princezu. Stručnjaci upozoravaju na to da žene koje tragaju za ovakvim bajkama podsvesno muči osećaj niže vrednosti, one u snažnim muškarcima traže meko srce. Hepiend je moguć samo ukoliko je ona dovoljno jaka, a on sa druge strane ceni njene osobine. Ali ukoliko ne nailazi na dovoljno poštovanja, za ženu ovakva ljubav može biti traumatična.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar