U trendu

Kao na velikom platnu (II deo)

TEŠKE OKOLNOSTIKazablanka, Mostovi okruga Medison

Dužnost nadmašuje strasti… Šta je sreća jednog ljubavnog para naspram uzvišenih ciljeva borbe za slobodu? Prvo to izgovara ona, pa on i – kraj. Osećaj odgovornosti prema drugima ili prevelike poslovne ambicije mogu vaš ljubavni život svesti na model „sve prave ljubavi su tužne“. Porodica, okolina, posao… Ponekad se odrecite nekog zacrtanog cilja zarad lične sreće.

SPASITELJKALepotica i zver

U filmu bezuslovna ženska ljubav pretvara zver u princa. U stvarnom životu žene znaju da se odrasli muškarci retko menjaju, kao i da prinčeva nema. Ipak, neke jednostavno iz veze u vezu igraju ulogu spasiteljke. Biraju problematične partnere, nadajući se da će se oni promeniti i da će im biti večno zahvalni. Hepiend je ponekad (istina, vrlo retko) moguć.

VEČITO OKLEVANJEČetiri venčanja i sahrana

Neočekivano se zavole, putevi im se mimoiđu (u ovom slučaju čak četiri puta!), ali se ponovo sretnu i na kraju su zajedno. Na filmu – da. U stvarnom životu okolnosti nam retko idu naruku. Taktika odugovlačenja i oklevanja može vas učiniti večitim gubitnikom i udaljiti od prave ljubavi. U suštini se možda krije strah od veze i jedino rešenje za promenu vašeg scenarija jeste šok. Shvatite vrednost sintagme „sad ili nikad“, ne očekujući da vam slučaj osigura hepiend.

SVE ZA LJUBAVBesani u Sijetlu

Verovatno omiljena, ova ljubavna priča potpuno je suprotna prethodnom modelu. To je priča o spremnosti na to da se zbog ljubavi preuzme rizik. Ljudi koji vole po ovom scenariju hvataju se u koštac sa svim što im stoji na putu do prave ljubavi. Ovakva hrabrost i spremnost na ljubav stvara osećaj besmrtnosti, dok oni koji izbegavaju ovakve izazove pre ili kasnije shvate da život nisu ni proživeli.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar