U trendu

Kaže da je krenuo, a nema ga sat vremena

Ukoliko volite dobru organizaciju i pouzdane informacije, može da bude izluđujuće ako se voljena osoba ponaša krajnje komotno kad su takve stvari u pitanju. Pored toga što je teško organizovati se uz takvu osobu, još vam i svakakve sumnje padaju na pamet, što bi lako moglo da dovede do sukoba.
A opet, sukob ne želite. Pokušavate da ostanete mirni, da ne zvocate, ne prigovarate, ne zapitkujete – sve to dok vam se more ne baš prijatnih pitanja roji po glavi i izjeda vas. Ovo nije najbolji pristup. Jeste da je dobro ne istresati se na voljenu osobu zbog svake sumnje koja vam padne na pamet, ali ako imate neko konkretno pitanje, mogla bi da bude dobra ideja da ga postavite.
Tipičan primer: čujete se sa svojim dragim i on vam kaže: „Evo, sad krećem“, a kod vas stigne za sat vremena. Pored toga što vam to otežava organizaciju vremena, jer, sve tako očekujući ga, ne možete da počnete da radite nešto, a nimalo vam se ne dopada da samo sedite i čekate kad će već jednom da se pojavi, takvo ponašanje u vama budi sumnje. Gde je on tih sat vremena? Šta radi? Da mu se nije nešto desilo – ili da ne radi možda nešto što ne bi trebalo? Krajnje iritirajuće.
Nemoguće je napamet dati odgovor gde je on bio tih sat vremena. Možda je negde bio zastoj u saobraćaju. Moguće je da mu je baš kad je kretao s posla, nakon što ste se čuli, iskrslo još nešto što je morao da obavi (ima šefova sklonih tome da u poslednjem trenutku ili i kasnije od toga zadaju da se obavi još nešto). A možda… Besmisleno je nabrajati šta bi sve moglo da bude, razlozi su zaista brojni. Teoretski, postoji i mogućnost da se nakratko sastao s ljubavnicom s kojom vas vara – nije da je baš imao mnogo vremena na raspolaganju, ali u teoriji nije ni nemoguće da je uradio šta se uraditi može za to vreme.
Šta učiniti? Odgovor je jednostavan: pitajte ga šta ga je zadržalo. Bez sukoba, bez optuživanja, najnormalnijim mogućim glasom. Tako ćete čuti odgovor na pitanje koje vas muči, a po njegovoj reakciji ćete verovatno i moći da procenite da li pokušava da prikrije od vas da je radio nešto za šta zna da vi to ne biste odobrile.
Nemojte ključati u sebi dok u jednom trenutku ne eksplodirate zbog nakupljene iziritiranosti. Pitajte – i najverovatnije ćete dobiti neki sasvim bezazlen odgovor.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.