U trendu

Ko im je kriv kad nisu umeli da ih čuvaju?

Pitanje iz naslova neretko postavljaju oni koji imaju seksualne odnose s tuđim supružnicima kako bi opravdali ono što su učinili – a da je preljuba u redu, teško da bi uopšte imali razloga da se pravdaju. Taj njihov stav često im se kasnije u životu "obije o glavu".
Recimo, njoj ništa nije slađe nego da spava s tuđim muževima. To pravda time kako sva roba ima rok trajanja, tim suprugama je rok očigledno istekao, dok je ona, eto, još uvek mlada i privlačna. Ili, ko je tim suprugama kriv što nisu uspele da sačuvaju muža; da nešto valjaju, ne bi on sada bio s njom, ljubavnicom, nego sa svojom ženom, majkom svoje dece.
Svakakva se tu "opravdanja" smišljaju, a najčešće je ono da je prevareni bračni partner sam kriv kada nije umeo da sačuva i privuče osobu s kojom je u braku, pa ona zadovoljstvo traži sa strane. I oni s takvim stavom neretko tako nastavljaju, i nastavljaju – a onda se u nekom trenutku osete usamljeno, jer i dalje nisu u stalnoj vezi. Možda ih i godine sustižu, i shvataju da će ostati sami i pitaju se kako sad da nekog privuku i, još teže pitanje, kako da budu sigurni da ih taj neko neće prevariti. Stoprocentne sigurnosti nema – a neko bi ih mogao pitati ko im je kriv kad na vreme nisu sebi našli stalnog partnera ili partnerku, već su otimali tuđe.
Za neverstvo (u bilo kom obliku, ne radi se uvek o fizičkom neverstvu) postoje razlozi, ali ne i opravdanje, a reći da su prevareni supružnici sami krivi ne može nikoga da opravda, već je, zapravo, izbegavanje odgovornosti za sopstvene postupke. Niko nije kriv za ono što vi lično učinite, sami ste odabrali da tako postupite.
Ljudi varaju bračne (ili vabračne) partnere jer im u tom trenutku tako odgovara, jer su im sopstvene potrebe u tom trenutku važnije od potreba voljene osobe. Oni koji imaju odnose s tuđim bračnim partnerima takođe rade ono što im u tom trenutku odgovara, jer su im njihove želje i potrebe bitnije od tuđih u toj meri da im nije bitno hoće li nekog povrediti svojim postupcima.
Nemojte to činiti. Rezultat, pre ili kasnije, bude bolan – po sve. I neretko se završi usamljenošću osobe koja je uživala u tuđem jer joj je tako bilo slađe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.