U trendu

Ko plaća račun na prvom sastanku?

Neke dame smatraju da to ipak nije njihova obaveza.
Nekada je bilo jednostavno – podrazumevalo se da na sastanku muškarac plaća piće ili večeru. Emancipacija je sve promenila, pa mnogi parovi kraj sastanka dočekuju sa zebnjom pitajući se ko ovaj put treba da plati ceh. Ovo je posebno izraženo u našoj zemlji gde većina ljudi i dalje sa prezirom gleda na zapadnjačku naviku da se račun deli napola.

Ako je u pitanju prvi sastanak, situacija je jasna – plaća onaj ko je pozvao. Čak i ako je žena inicirala viđanje, izvadite novčanik i pokažite spremnost da regulišete račun. I na narednih nekoliko sastanaka od muškarca se očekuje da plati. Iz kurtoazije, devojke će zavući ruku u torbu i pretvarati se da traže novčanik, ali nemojte da vas to zavara. Nemojte se ni preganjati oko plaćanja, najbolji utisak ćete ostaviti ako ceh regulišete dok je ona u toaletu. Ako finansijski ne stojite baš najbolje, u početku birajte mesta koja neće biti preveliki udar na vaš budžet.

Kako se veza bude razvijala, pravilo je da i jedna i druga strana učestvuju u plaćanju. Ako devojka nikada ne ponudi da plati račun, zapitajte se zašto je sa vama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.