U trendu

Koji je idealan broj seksualnih partnera? Iznenadićete se

Najnovija anketa otkrila je idealan broj seksualnih partnera koji bi osoba trebala da ima, barem prema mišljenju ispitanih 1.000 žena i isto toliko muškaraca.

Istraživanje koje je sproveo britanski sajt za upoznavanje IllicitEncounters.com uključivalo je 1.000 muškaraca i 1.000 žena, a ispostavilo se da 52 posto ispitanih smatra da bi taj broj trebalo da bude 13.

Prema podacima, neke može odbiti činjenica da je druga polovina imala više od 18 seksualnih partnera – s time se slaže 73% ispitanika. Čini se da neki to vide kao znak da bi ta osoba mogla da bude neverna, što ne mora biti povezano.

Podaci su takođe pokazali da 67% žena laže o broju svojih seksualnih partnera, u odnosu na samo 13% muškaraca. Razlog tome je, možda to što su žene opreznije u deljenju svojih intimnih podviga kako bi delovale konzervativnije suprotnom polu, prenosi Deji Star.

Čak 77% muškaraca reklo je da bi spavalo s nekim na prvom sastanku ako postoji hemija, u poređenju sa samo 39% žena.

Većina ne želi da zna seksualnu istoriju svog partnera

Zanimljivo je da više muškaraca (59%) nego žena (46%) smatra da veliki broj seksualnih partnera čini nekoga manje poželjnim, što sugeriše da još uvek postoji socijalna stigma u pogledu percepcije promiskuiteta među polovima.

Prema tom istraživanju, samo 31% muškaraca i žena želi da zna seksualnu istoriju svog partnera, što ukazuje na to da ljudi radije ne bi želeli da se nose sa svojim osećanjima u vezi s tim pitanjem, posebno ako im se odgovor ne sviđa.

Stručnjak za seks Džesika Leoni kaže da veliki broj seksualnih partnera mnoge odbija jer niko ne želi da bude samo još jedan, odnosno jedna u nizu. „Isto tako, ne želite da budete u vezi s nekim ko jedva ima iskustva…“

„Trinaest partnera je idealan broj – i garantuje da ćete završiti u krevetu s nekim iskusnim, nekim ko je avanturista i otvoren za većinu stvari“, smatra Leoni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.