U trendu

Koju igru igraš?

Znate ono čuveno pitanje kojim (loši) radio-voditelji pokušavaju da vas animiraju ne biste li u po noći ustali iz toplog kreveta i više nego lucidnim odgovorima doprineli popunjavanju praznine u programu? Mogu li muškarci i žene biti prijatelji? Obavezan je nastavak: šta se iza toga krije… Pretpostavljamo da se i muškarcima i ženama podjednako smučila pomenuta dilema. Ipak, kada vam najbolji prijatelj postavi to pitanje (bez skrivenih namera, garantovano), zamislićete se.

Ovde ne govorimo o prijateljstvima koja su započela tako što ste mu vi ženstveno bacili šaku peska u oči, a on vas svom svojom muškom snagom povukao za repić. Tu dileme nema. Danas ga doživljavate kao najbolju drugaricu, a on vas kao ortaka iz vojske. Ali, da li su svi ti „novi“ muškarci u ženskim životima samo mužjaci koji u svakoj prijateljici vide potencijalnog seksualnog partnera?

Ako su dovoljno iskreni, priznaće da je seks zaista osnova svega. To, naravno, ne znači da očekuju da ćete povremeno prenoćiti zajedno (tek da biste učvrstili prijateljstvo), ali kakvu-takvu erotsku privlačnost ipak osećaju. Teško da bi odbili erotske signale svojih prijateljica. U obrnutom slučaju nije tako. Žene kažu da su spremne na prijateljstva sa muškarcima i pri tom su vrlo isključive – ako svrstaju muškarce među prijatelje, gotovo nikada u njima neće prepoznati erotske partnere. Ako devojka nakon prvog ili drugog susreta izrazi želju za vašim prijateljskim ramenom, budite sigurni da je nećete zavesti posle nekoliko nedelja (meseci, godina…). U stvari, to je najčešće uljudan znak da je ni najmanje ne privlačite.

Naravno da postoje i slučajevi kada se iz dugogodišnjeg prijateljstva razvije iskrena i prava ljubav. Dobro se poznajete, znate sve uspešne/neuspešne veze, kao i totalne promašaje vašeg prijatelja… i nakon izvesnog vremena shvatite da ste upravo stvoreni jedno za drugo. Moguće je i to. Sama činjenica da je on (ona) uvek tu, a da ste vi usamljeni dovoljna je da stvori iluziju kako vam prijatelj zapravo znači nešto više. Gorite od želje da vaše prijateljstvo podignete na viši nivo. Rešenje je jednostavno: ili ćete se do kraja života kajati što ništa niste preduzeli ili ćete pokvariti već izgrađen odnos, pa vi vidite šta ćete. Ukoliko vas vezuju duboke i značajne emocije, prijateljstvo se ovakvim pokušajima ne može izgubiti. Istina, neko vreme sve može izgledati kao totalna katastrofa (izbegavate jedno drugo, ne komunicirate, ponašate se poput zbunjenih školaraca…), ali s vremenom sve opet dolazi na svoje mesto. Srodni duhovi retko se nalaze, u momentu se prepoznaju i ostaju vanvremenski povezani. Takvih dragocenosti ne odriču se ni muškarci ni žene.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar