U trendu

Koliko bi dobar seks zapravo trebalo da traje? Iznenadićete se

Ukupno trajanje seksa najčešće je oko 40 minuta, uzimajući u obzir to da predigra traje 30 minuta. Zapravo, kad muškarac uđe u vaginu treba mu oko 7 minuta da postigne vrhunac, rekao je stručnjak za seksualno zdravlje Pol Turek. Neke studije kažu da je prosek pet i po minuta.

Na nedoumicu o trajanju dobrog seksa odgovor je dao i psiholog dr. Brendan Zietsch sa Univerziteta u Kvinslendu, koji je veliki deo karijere posvetio istraživanju trajanja penetracinog dela seksa kod heteroseksualnih parova, odnosno deo od penetracije do ejakulacije.

Za potrebe njegovog istraživanja 500 parova s raznih strana sveta postavilo je štopericu u svoju spavaću sobu četiri nedelje kako bi tačno izmerili koliko traju njihove epizode seksa.

Od 33 sekunde do…

Rezultati su bili vrlo raznoliki, u rasponu od samo 33 sekunde do 44 minuta, s tim da je prosečno trajanje bilo 5,4 minuta.

Na trajanje nije uticalo to odakle su ispitanici, ali jeste starost, jer je, očekivano, kod mlađih parova seks češće trajao duže.

U svakom slučaju, vreme je da se prestanete da brinete o tome koliko traje vaš seks i da li je to normalno, jer seks nije ni sprint ni maraton i trajanje ne mora biti povezano s kvalitetom.

Želite li ipak da produžite svoju ljubavnu seansu, poradite na razrađivanju ‘nepenetracionih’ metoda, odnosno predigre koja uključuje nežnosti, maženje i ručnu stimulaciju.

Možete poraditi i na tome da češće menjate poze i ritam vođenja ljubavi te da naizmenično ubrzavate i usporavate kad osetite da ste blizu vrhunca kako biste odgodili orgazam.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar