U trendu

Koliko je ZAISTA potrebno da se ZALJUBITE?

Nedavno je sprovedeno istraživanje u kojem je učestvovalo 2.000 ljudi, a predmet ove studije je bilo pitanje koliko puta u životu se zaljubljujemo i koliko je vremena potrebno da bismo nekoga zavoleli.

Podaci pokazuju je da se prosečna osoba zaljubi samo dva puta tokom svog života. I dok je ljubav možda nešto što većina ljudi želi da doživi, ona se ne dešava tako često i na to ne možemo da utičemo.

Prema rečima psihologa, zaljubljivanje zahteva ispunjenje najmanje 10 različitih uslova, uključujući sličnost između partnera, reciprocitet i spremnost na vezu. Drugi faktor je vreme. Ali, koliko je, u stvari, vremena potrebno da se zaljubite? Ne postoji “normalan” vremenski okvir za zaljubljivanje. Zaljubljivanje, različiti ljudi, mogu različito da tumače.

Međutim, istraživanje je otkrilo koliko je vremena potrebno da neko oseti romantičnu privlačnost, kao i koliko mu je potrebno da prizna svoja osećanja. Potrebno je samo 90 sekundi da bismo odlučili da li nam je neko privlačan, prvenstveno na osnovu govora tela. Rezultati, ipak, govore da su muškarci ti koji će se brže zaljubiti.

Međutim, studija je sugerisala da bi uzrok mogla da budu različite definicije ljubavi između muškaraca i žena. Takođe, statistika kaže da muškarci brže da priznaju ljubav u poređenju sa ženama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar