U trendu

Koliko seksa je potrebno za srećnu vezu?

Ljudi su generalno srećniji u odnosu u kojem je seks važan i neizostavan deo, ali prethodna istraživanja nisu pokazala koliko je seksa potrebno za osećaj zadovoljstva i povezanosti.

Ima li seks neograničen uticaj na stres ili postoji doza u kojoj ga je dovoljno, zapitali su se naučnici sa Univerziteta Toronto koji su otkrili koliko je tačno seksa potrebno za sreću u dužoj vezi ili braku, piše Huffington Post.

Prema 23-godišnjoj studiji sprovedenoj na 25.000 ljudi, idealno je voditi ljubav jednom nedeljno. Istina je da više seksa definitivno nije loše već dobro, ali u dužim vezama i braku količina sreće ostaje ista ako je reč o jednom ili više puta nedeljno, a problem je ako je manje od toga.

“To je dobar podsetnik za parove da ne osećaju pritisak da bi seksa trebalo da ima svakog ili svakog drugog dana. Ipak, ne valja se zapustiti i ne truditi na tom delu odnosa, a jednom nedeljno će održati nivo intimnosti i strasti”, kaže vođa studije, Ejmi Mjuiz.

Dodaje da se ta količina seksa ne odnosi na nove parove, koji po nepisanom pravilu češće upražnjavaju seks, prenosi portal Prva.rs

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)