Koliko vremena je potrebno da prebolite razvod ili raskid?

Poznato je da smo svi različiti, što je potpuno u redu, ali nauka je uspela da pronikne u suštinu problema i ima objašnjenje.

Iako ne postoji konačan odgovor na ovu nedoumicu, nedavno istraživanje je pokazalo da većini nas u proseku odlazi 18 meseci života na mirenje sa raskidima. To dalje znači sledeće, 3 značajnija raskida donose po 6 meseci tugovanja. Iza ove studije stoji “OnePoll”, koji nudi i objašnjenje za ovakav scenario.

Naime, raskid sa sobom povlači promenu rutine i navika koje smo stekli tokom veze ili zajedničkog života. Nastupi period prilagođavanja na samostalno funkcionisanje, ponekad i promena adrese ili kruga prijatelja.

Veza je nešto sa čime se poistovećujemo, pa neretko možemo čuti komentar kako je neko preboleo osobu, ali ne i taj osećaj bivanja u vezi.

Ukoliko trenutno prolazite kroz raskid, znajte da je važno da sebi pružite prostor, vreme i razumevanje, i budete spremni na uspone i padove. Čini se da je pola godine prava mera za razvezivanje od tog iskustva i osobe, ali svako prepozna prelomni trenutak. Za kraj, evo jedne rečenice koja vas može utešiti.

Bolje je da ste voleli i patili, nego da se nikada niste iskreno prepustili ljubavi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.