U trendu

Kratak seks je poprilično normalan: Šokiraće vas koliko traje vođenje ljubavi za većinu parova

Biolog Alfred Kinzi je utvrdio da većina muškaraca ejakulira za 2 minute ili manje.

To nije baš najromantičnija statistika: gotovo polovina muškaraca završi seks u roku od dve minute, izveštava New Republic putem knjige doktora Harrija Fiša, The New Naked: The Ultimate Sex Education for Grown-Ups. Doktor napominje da su njegovi pacijenti obično fiksirani na to koja bi trebalo biti normalna učestalost seksa, ali da bi kvalitet – a time i trajanje – trebalo biti od jednakog značaja.

U tu svrhu iznosi statistiku iz prethodnih seksualnih studija: prosečno trajanje seksualnog čina iznosi 7,3 minute, ali „neverovatnih“ 43% takvih činova završi se unutar 2 minute. Ali to baš i nije novost. Alfred Kinzi je utvrdio da većina muškaraca ejakulira za 2 minuta ili manje.

Ali, New Republic ističe da muškarcima, a ne ženama, verovatno više smeta brojka. Studija iz 2004. pokazala je da su muškarci prijavili značajno duže idealno trajanje snošaja nego žene; oba su pola imala slične ideje o idealnoj dužini predigre. Dakle, šta muškarac može da učini, osim da preboli to?

Švedska studija nudi jedan zanimljiv pogled: istraživači su imali muškarce koji nisu mogli da izdrže više od jednog minuta; kompletirali su 12 nedelja vežbi za karlično dno – njihovo prosečno vreme ejakulacije povećalo se skoro pet puta, sa 31,7 sekundi na 146,2 sekunde, prenosi UPI.

„Postoje velike varijacije između parova, pa tako neki zaista vode ljubav i do sat vremena, ali znatno je više onih čije su strastvene seanse kratke“, istaknuo je Fiš. Dodao je i kako bi muškarci koji ne mogu da odlože orgazam dve minute od početka seksa, niti doživeti nakon 40 minuta vođenja ljubavi, obavezno trebalo da poseti lekara jer se takvi problemi mogu ublažiti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar