U trendu

Lepe, a same? Evo zašto muškarce često privlače manje atraktivne žene

Svaka žena je lepa na svoj način i tu nema mesta za diskusiju. Kao što ni fizički izgled nije najbitniji. Međutim, isto tako je činjenica, da su neke osobe privlačnije i atraktivnije od drugih, apsolutno istinita.

Da li ste nekada primetili da su atraktivne i sjajne žene često same? Ukoliko jeste, verovatno ste se nekada zapitali i kako je moguće da veliki broj muškaraca radije bira žene koje su manje privlačne. Ovom tematikom su se pozabavili i naučnici koji su došli i do zanimljivih otkrića.

Naravno da je muškarcima stalo do fizičkog izgleda žene, ali kada biraju partnerku na „duže staze“, postoje aspekti koji su im mnogo važniji od toga da li je žena zgodna ili ne. Zanimljivo je da je i sve veći broj inteligentnih, duhovitih i uspešnih žena, starijih od 40 godina, koje ne mogu da pronađu odgovarajućeg životnog partnera.

Zgodne žene im bude nesigurnost

Svaki muškarac će pogledati privlačnu ženu, pogotovo ako je reč o supermodelu. Međutim, takve žene su muškarcima često previše komplikovanje, jer iza njih najčešće stoji i uspešna karijera, a to ih čini vrlo nesigurnima ili čak i anksioznima. Uz takvu ženu, muškarac će stalno biti u strahu da će ona pronaći nekog boljeg, a i boje se da će im teško udovoljiti. U međuvremenu, manje privlačne žene su emocionalno i fizički dostupnije. Većina osoba želi da uđe u odnos u kome će se osećati dobro i samopouzdano, a veliku ulogu u odabiru idealne partnerke ima i muški ego. Kada jednom postanu zreli, muškarci shvataju da nije sve u fizičkom savršenstvu pa biraju manje privlačne žene sa kojima se osećaju prijatno i cenjeno.

Prirodnost im je iznad atraktivnosti

Kada se govori o privlačnosti, uobičajeno je da svako ima svoje preferencije i teorije o tome šta smatra lepim i privlačnim. Van velikih gradova, standardi lepote su mnogo drugačiji. Iako su mnoge žene ubeđene da će im skupocena frizura i slojevi šminke pomoći da zavedu tipa koji im se sviđa, neke muškarce to odbija i više cene obične žene sa prirodnim izgledom. Nijednog muškarca neće privući prljave i zapuštene žene, međutim prirodni izgled i svežina su ono što cene kada tragaju za ozbiljnom partnerkom. Prema sprovedenim istraživanjima, prevladavajući stav među muškarcima je da su, bez obzira na izgled, prirodna gracioznost i ženstvenost najpoželjnije osobine kod žena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.