U trendu

Lepo i korisno: U ovim seks pozama potrošićete najviše kalorija

Verovatno već znate da seks sagoreva kalorije, ali da li ste se ikada zapitali koji položaj će vam pomoći da sagorite najviše kalorija?

Prema rezultatima nedavne studije, to je poza čučnjeva, koja uključuje ženu koja izvodi popularni položaj za vežbu iznad muškarca koji leži ravno. U ovoj pozi žena može da sagori od 188 do 224 kalorije na sat, u zavisnosti od brzine i intenziteta, dok muškarac gubi samo oko 50 kalorija, piše Dejli mejl.

Prethodno istraživanje je pokazalo da veoma intenzivan seks može sagoreti do 350 kalorija, što je kao pola sata trčanja na traci za trčanje. Većinu mišića u telu aktivira najpoznatija, a za mnoge i najjednostavnija poza, misionarska, ali to važi samo za muškarce. U ovom položaju muškarac će sagoreti 143 kalorije za pola sata seksa umerenog tempa, a žena samo 44. Ako žena želi da sagoreva više kalorija, trebalo bi da podigne zadnjicu prema partneru i spusti je, prateći njegov ritam. Takođe je odličan za toniranje mišića nogu, zadnjice i stomaka.

Takođe, oralnim seksom gubite na težini, sagorećete oko 100 kalorija za pola sata, što je kao pola sata hodanja ili 15 minuta vežbanja u teretani. U ovom slučaju, muškarac gubi vrlo malo kalorija, a žena u proseku 122.

Još jedna dobara poza za sagorevanje kalorija je stojeći položaj. U stvari, ovo je druga najintenzivnija poza za muškarce, koji sagorevaju oko 198 kalorija pokušavajući da se zabave i ne ispuste partnerku. Žene se takođe moraju malo potruditi da ne padnu, što će sagoreti otprilike 145 kalorija u ovom položaju, prenosi Večernji list.

Muškarac će sagoreti najmanje kalorija u pozama kaubojke i obrnuto, samo 48, dok će žene izgubiti oko 139 kalorija u ovim pozama. Za žene je poza u kojoj neće izgubiti mnogo kalorija poza kašike, svega oko 84, ali ni muškarci u toj pozi neće izgubiti mnogo više, svega stotinu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar