U trendu

Ljubav zahteva vreme

Danas se živi prilično brzo i mnogi su ambiciozni. Nekima ambicije i uspevaju – recimo, imaju sopstvenu firmu koja im oduzima mnogo vremena. Postavlja se pitanje gde je tu ljubav, ima li za nju mesta u takvom životu.
Želja za ljubavlju postoji, tu dileme nema. Međutim, vreme je problem. Za početak, treba naći nekog, što je malo teže kada patite od hroničnog nedostatka vremena. A čak i kad nađete nekog, ili ako ste već s nekim pa se pitanje nalaženja i ne postavlja, vreme predstavlja ozbiljan problem. Ako osobi s kojom ste u vezi posvećujete samo delić svog vremena i energije, ona će se osećati zapostavljeno. Naravno da se vreme uvek deli između različitih aspekata u životu, ali ako za ljubavni deo ostanu samo mrvice, ne možete očekivati da veza opstane. Onda i od veze ostanu samo mrvice.
Nije da će poslovni uspeh i ambicije samo negativno uticati na ljubav. Naprotiv. Uspešna osoba se bolje oseća, srećnija je, crpe energiju iz svog uspeha, i to je veoma privlačno. Međutim, ni energija koju na taj način dobije nije beskonačna, i voljenoj osobi je i dalje potrebno posvetiti vreme.
Šta onda učiniti? Šta ako želite uspeh u svim aspektima života? Uz dobru organizaciju i to je moguće – uz dobru organizaciju i balansiranje. Nekada je neophodno posvetiti se poslu skoro u potpunosti, i tada će ostali aspekti života nužno da trpe; ukoliko već niste u vezi, to bi bio loš trenutak da je započnete. A ako jeste u vezi, možete da se nadate da će partner ili partnerka imati strpljenja da sačekaju da izađete iz te faze – svakako da neće želeti ni prihvatiti da situacija stalno ostane takva, da od vašeg vremena dobijaju samo mrvice, makar ih obasipali i skupim poklonima da im nadoknadite svoje odsustvo.
A nekada je neophodno skoro u potpunosti posvetiti se ljubavi ili ćete je izgubiti. Tada ćete znatno manje vremena posvećivati poslu (dobro je da imate sposobne i poštene saradnike na koje se možete s poverenjem osloniti u takvim periodima). Ovo je, u suštini, veoma lepa faza – tu uživate u materijalnim plodovima svog posvećivanja poslu, a još i više uživate u ljubavi.
Šta ako nemate vremena za vezu, ako vam posao oduzima toliko vremena? I ne izgleda kao da će se to u skorije vreme promeniti? Onda budite pošteni prema sebi i priznajte sebi da je situacija takva – i nemojte ni pokušavati da mučite ni sebe ni druge pokušajem veze koja je zbog nedostatka vašeg vremena od starta osuđena na propast.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.