Loš znak – propast veze?

Zaljubljeni ste u svog muškarca. Možda ste nedavno počeli da izlazite, a možda ste novopečeni bračni par, tek, na ovaj ili onaj način, može se reći da ste na početku. Onda se desi nešto što vam se nimalo ne dopadne, to jest, on uradi nešto što vam se nimalo ne dopadne, odbije neku vašu želju (da otputujete na medeni mesec, na primer). Vi to shvatite kao loš znak i pitate se da li taj loš znak znači da vaša veza nema budućnost.
Za početak, ne bi trebalo da tragate za lošim predznacima. Njih ćete uvek naći, jer je nemoguće složiti se s nekim sto posto (ako mislite da se u toj meri slažete s nekim, ili ste nedovoljno dugo zajedno – recimo, zajedno ste pet minuta – ili neko tu nekog zavarava). Isto tako, moguće je naći dobre predznake, samo ako se potrudite. A ni jedni ni drugi ne predskazuju ništa; podjednako bi tačno bilo da verujete da će vam veza propasti ako vam tog-i-tog jutra crna mačka pređe put.
Umesto toga, prihvatite da vaš dragi ne želi to što ne želi. Upitajte se i zbog čega je vama stalo baš do toga. Ako želite na medeni mesec jer je takav red, zaboravite na to; nećete valjda najintimnije delove svog života, kao što je bračni život, prilagođavati pravilima koje je ko zna ko smislio ko zna kad? Da li želite to što želite zato da biste se kasnije hvalili onime što ste dobili? To je još jedna loša motivacija; naravno da vaš dragi ne treba da bude škrtac koji vam nikada ništa ne pruža, ali jedno drugome treba da pružate iz ljubavi, a ne zato da bi se neko nečime hvalio.
Druga je stvar ako je vam je partner nešto obećao, pa to nije ispunio – tada bi trebalo da saznate da li ga je objektivan razlog sprečio da ispuni obećanje (u tom slučaju ga, naravno, nećete kriviti), ili je neodgovoran (od čega bi trebalo da ga odučite na početku veze, ako je moguće – posle toga će biti kasno).
Međutim, jedan jedini postupak kao loš predznak za vezu? Na to zaboravite. Ako već tražite neke predznake, usredsredite se na one dobre i uživajte u njima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.