Losion za žene

O vijagri se puno i pričalo i pisalo, koliko je zapravo efikasna, kada može da pomogne, a kada ne, koliko je bezbedna za upotrebu… I o vijagri i o raznim drugim pilulicama i kremovima koji bi trebalo da pomognu muškarcima kada se radi o postizanju erekcije, produženju odnosa i slično. A onda se krenulo i sa sličnim proizvodima za žene – s proizvodima koji bi trebalo da ženama poboljšaju uživanje u seksu. Jedan od trenutno veoma popularnih proizvoda te vrste je Viacreme (čak je i po nazivu sličan vijagri). Kakav je to tačno proizvod?

Viacreme je već neko vreme hit (ako se tako može reći) u Americi, a počeo je da se prodaje i u Velikoj Britaniji. To je losion (ili krema, kako vam se više dopada – nazivaju ga i kremom i ljubavnim losionom) koji se nanosi u veoma maloj količini u predelu klitorisa. Ako vas je ovo „u veoma maloj količini“ uplašilo, nema razloga za to – ne radi se o tome da je proizvod toksičan i da ne sme da se upotrebi u većoj količini, već samo o tome da je namenjen upotrebi na malom delu tela. Nakon što se nanese, dejstvo Viacreme počinje vrlo brzo – u predelu klitorisa javlja se specifičan osećaj, koji neke žene opisuju kao nešto slično golicanju, a ono što većina doživi jeste da im klitoris postane znatno osetljiviji. Dejstvo traje oko sat i po.

Proizvođači tvrde da ovaj proizvod pojačava orgazme ženama koje ih redovno doživljavaju, a da pomaže i onima koje orgazme doživljavaju ređe – da ih dožive češće i da budu intenzivniji. Što se žena koje su isprobale ovaj proizvod tiče, ima ih razočaranih (one koje su očekivale nekakvo spektakularno iskustvo, što se ipak ne događa), ali je većina zadovoljna. Zasad nema vesti da su se javila neželjena dejstva ili alergijske reakcije. Naravno da od jedne kremice ne treba očekivati nikakva čuda i naravno da ta krema ne može da reši psihološke probleme (žena je naučena da je seks prljav, kao i svako ko uživa u njemu, ili joj se muškarac s kojim je više ne dopada a nije u stanju to sebi da prizna…), ali svakako je za pohvalu što se razmišlja i o uživanju žena, a još je i bolje što proizvodi ovakve vrste podstiču žene da otvorenije razgovaraju o seksu i da, ako u seksu imaju problema, pokušaju da te probleme i reše, umesto da se pomire s lošim seksualnim životom kao s nekakvom nužnošću i sudbinom.

Ovog proizvoda kod nas još uvek nema, mada ima drugih, koji funkcionišu na sličnom principu. Verovatno se ne bi ispostavilo kao „nemoguća misija“ da ga naručite preko Interneta; i u Americi i u Velikoj Britaniji Viacreme se malim delom prodaje u specijalizovanim prodavnicama, a većim delom naručuje preko Interneta, jer se žene uglavnom stide da u radnji kupe takav proizvod. Naravno, naručivanje preko Interneta ume da bude prilično nepouzdano, tako da je na vama da odlučite hoćete li se upustiti u to.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.