Ma da li je moguće: Skoro polovina muškaraca ne zna gde se nalazi najvažnija ženska erogena zona

Otprilike četiri od deset mladića imaju pogrešno uverenje o ženskoj anatomiji – pretpostavljaju da je klitoris unutar tela, otkriva nova studija.

Istraživači sa Univerziteta Florida pitali su muškarce između 18 i 24 godine koliko znaju o ženskim genitalijama i koje su njihove seksualne sklonosti.

Zanimao ih je odnos mladića prema različitim metodama postizanja orgazma kod žena – snošajima, oralnim ili manuelnim metodama i upotrebi seksualnih igračaka. Zatim su tražili veze između nivoa znanja o anatomiji i postizanja orgazma.

Muškarci ne znaju gde je klitoris

Rezultati su pokazali da polovina muškaraca nije znala da većina žena ne doživljava orgazam tokom seksa. Trećina ispitanih muškaraca nije znala da se klitoris ne stimuliše direktno tokom penetrativnog seksa. Oko 40 odsto je pogrešno odgovorilo da se klitoris nalazi na prednjem zidu vaginalnog kanala, dok je 28 odsto reklo da „ne zna“. Muškarci koji su se pokazali bolje informisani o položaju klitorisa rekli su da su se osećali muževno i ponosno kada je njihova partnerka doživela orgazam tokom predigre. Bili su ponosniji na sebe kada je njihova partnerka doživela orgazam tokom penetrativnog seksa, u poređenju sa bilo kojom drugom metodom.

Takozvani ‘jaz između orgazama’ dugo je identifikovan kao uobičajeno iskustvo među heteroseksualnim partnerima, jer muškarci lakše doživljavaju vrhunac nakon penetrativnog seksa.

Nova studija, objavljena u časopisu Archives of Sekual Behavior, uključivala je 193 muškarca koji su pohađali uvodni kurs psihologije na jednom univerzitetu. Učesnici su zatim nasumično raspoređeni u jedan od tri eksperimentalna scenarija, u kojima su morali da zamisle svoju partnerku kako postiže orgazam na različite načine: putem snošaja, ručne/oralne stimulacije ili pomoću vibratora.

Zatim je od mladića zatraženo da završe procenu svog osećanja muškosti i seksualnog samopoštovanja.

Ponosni su kada ženu dovedu do orgazma

Oni koji su zamišljali svoju partnerku koja doživljava orgazam kroz seks ili njihovu ručnu/oralnu stimulaciju izjavili su da se osećaju muževnije u poređenju sa onima koji su zamišljali svoju partnerku koja do vrhunca dolazi pomoću vibratora.

Istraživači su napisali: „Izgleda da se muškarci osećaju muževnije kada partnerke dožive orgazam koristeći sopstveno telo (ruke, usta ili penis) nego kada koriste vibrator. Ovaj nalaz je u skladu sa idejom da neki muškarci veruju da zadovoljstvo žena u seksu zavisi od tehnika i veština muškarca.“

Poznavanje klitorisa je značajno povezano sa osećanjem muškosti samo u kontekstu oralne/ručne stimulacije, a ne tokom odnosa ili upotrebe vibratora.

Muškarci koji bolje poznaju svoj klitoris mogu se osećati muževnije kada mogu efikasno da iskoriste to znanje da dovedu svoju partnerku do orgazma kroz ručnu ili oralnu stimulaciju. Istraživači su rekli: „Kada koristi vibrator, muškarac sa sličnim visokim nivoom znanja možda se neće osećati muževno jer se neće osećati tako dobro u dostizanju njenog orgazma. Muškarac se može osećati kao da vibrator obavlja više posla, pa njegove seksualne tehnike stimulacije klitorisa mogu izgledati manje značajne“, piše Dejli mejl.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.