Majka objasnila zašto su muškarci 100 posto `krivi` za neželjene trudnoće

Majka šestoro dece i blogerka, Amerikanka Gabrijel Bler, odlučila je da na Tviteru podeliti neke svoje stavove pobačaju. Pritom nije štedela muški rod, napisavši kako ih ne zanima zaštita prilikom odnosa.

„Mislite da je rešenje za neželjenu trudnoću pobačaj? Ali šta je uzrokuje? Neodgovorna ejakulacija“, napisala je Blerova i njen post je ubrzo postao viralan.

Dodala je da žena tokom meseca ima samo dva plodna dana što bi značilo da u godini ima ukupno 24 plodnih dana kada bi mogla da zatrudni. Muškarci mogu uzrokovati trudnoću svakom ejakulacijom prilikom odnosa, svaki dan, više puta na dan, pa je jasno čija je tu odgovornost, naglasila je ova majka s kojom se mnogi nisu složili.

Ova blogerka naglasila je i da moderna sredstva za kontracenpicu za ženu nisu sigurna jer uzrokuju brojne neželjene nuspojave, a kada je stvorena oralna kontracepcija za muškarce, ona nije bila odobrena, dodaje. Otkrila je i da sama koristi hormonalnu kontracepciju uprkos nuspojavama koje izazivaju, a društvo, tvrdi, ne mari za to kako uzimanje tih pilula deluje na ženu, sve samo dok je muškarcima smanjena odgovornost.

U svom blogu Designd Mom pojasnila je da su muškarcima kondomi stalno na raspolaganju, i da oni ne treba da idu kod lekara kako bi ih dobili, da oni nisu skupi kao pilule za kontracepciju, a ipak, mnogi muškarci odbijaju da ih koriste tokom odnosa, a neki ih čak i skidaju za vreme samog odnosa, navodi ova majka.

– Muškarci su ti koji rizikuju da žena zatrudni, „petljaju“ sa njenim zdravljem, životom, odnosima i karijerom, samo kako bi imali nekoliko minuta neometanog užitka“, napisala je Gabrijela.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.