U trendu

Manipulatori se time hrane: Tri znaka pokazuju da vas partner kontroliše

Zdrav odnos između dve ljudi temelji se na poštovanju i u njemu bi obe strane trebalo da budu ravnopravne. Ukoliko vam on oduzima slobodu na bilo koji način, tu nema ni ‘R’ od ravnopravnosti.

U nastavku otkrivamo tri jasna znaka da vaš partner ne zna gde su mu granice i da ima problem s kontrolom.

Kritikuje sve što uradite

Često vas kritikuje. Ništa od onog što uradite nije dobro. Neretko te kritike dolaze pod krinkom da “samo želi najbolje za vas”. To ide toliko daleko da će vas možda pokušati da vas nauči kako da pravilno držite viljušku ili nešto drugo jednako trivijalno. Na taj način pokušava da vam nametne svoju kontrolu.

Ne podržava vas

Muškarac koji je nesiguran u sebe, a takvi su control freakovi, ni u čemu vas neće podržavati. Štaviše, na sve načine će pokušati da vam uništi samopouzdanje i postidi vas ukoliko, na primer, upišete neki kurs ili se vratite na fakultet kako biste ga završili. Njemu je bitno da je on bolji od vas u svakom pogledu. To ga hrani.

Govori vam šta da radite sa svojim telom

Bilo da vam sugeriše šta biste trebalo da jedete, neprestano vam govori da treba da smršate, nagovara vas da krenete na ples na šipki, brani vam da se ošišate ili da napravite tetovažu, vaš dragi ima ozbiljnih problema. Ništa od toga nije njegova stvar.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar