Manipuliše vas i gleda samo sebe, a ovih 5 rečenica ga uvek odaje

Izbor reči može otkriti karakter vašeg partnera. Gleda samo sebe a ovo ga uvek odaje.

Psiholozi  ističu pet fraza na koje treba obratiti pažnju ako sumnjate da se viđate s narcisom, osobom koja će učiniti sve da bi vas ponizila i zadržala kontrolu.

1. „Moja bivša je bila luda“
Kada partner počne pričati o svojim bivšim partnerima kao o „ludim“, to može biti znak da pokušava manipulisati vašim mišljenjem o drugim ljudima i opravdati eventualno loše postupke.

2. „Ne tražim nikakvu dramu/ Hoće li ti to uvek biti problem?“
Ova fraza često dolazi od osoba koje zapravo izazivaju dramu. Ne želeći preuzeti odgovornost za svoje postupke, pokušavaju vas predstaviti kao krivca za normalnu komunikaciju ili probleme koji se mogu javiti.

3. „Srećna si što si to dobila“
Umesto da priznaju vaš trud i talente, narcisoidne osobe pripisuju vaše uspehe samo sreći. To može ukazivati na njihovu zavist i nedostatak empatije.

4. „Moja bivša mi je najbolja prijateljica. Niko se neće isprečiti između nas“
Narcisoidne osobe često manipulišu okolinom kako bi održale svoju kontrolu i privlačnost. Stvarajući zaštitne barijere oko svojih prijatelja suprotnog pola, pokušavaju izazvati ljubomoru i steknu moć nad vama.

5. „Uvek shvataš stvari na pogrešan način / Preosetljiva si / To je samo šala / Treba mi neko ko sebe ne shvata ozbiljno“
Ove fraze često se koriste kao izgovor za emocionalno zlostavljanje ili vređanje. Narcisoidne osobe često koriste „samo šalu“ kao izgovor za svoje pogrdne komentare ili ponašanje.

Oprezno prepoznajte ove znakove, jer mogu ukazivati na dublje probleme u vezi i manipulativno ponašanje koje može biti štetno za vaše emocionalno blagostanje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.