U trendu

Menjajte se: Loše večernje navike zbog kojih nema seksa

Vaš seksualni život ja zamro? Proverite da li pravite jednu od ovih grešaka koje imaju katastrofalan učinak na vaš ljubavni život

1. Pričate u krevetu o dnevnim obavezama 
Dosadne razgovore o dnevnim obavezama ostavite za neko drugo vrijeme, savjetuje Danielle Kepler, psihološkinja iz Čikaga.

– Očigledno, parovi trebaju da raspravljaju o strategiji rešavanja svakodnevnih obaveza, uvek neko mora da  pokupi decu iz vrtića ili ode u trgovinu po hranu, ali to se može obaviti u neko drugo vreme, a ne kad se spremaju na spavanje, ili nešto drugo… Nešto vezano za ovakve razgovore potpuno ubija želju za intimnosti i seksom – upozorava Kepler.

2. ‘Buljite’ u mobilni telefon pre spavanja
Većina ljudi u današnje vreme ima običaj da mobilni telefon sa sobom u krevet. Čak 35 posto ispitanika u sprovedenom istraživanju je navelo da je običaj nošenja mobilnog u krevet definitivno umanjio količinu seksa u njihovim životima.

– Osim u slučaju da puštate neku seksi pesmu, nemojte to raditi. Kad na telefonu surfate ili igrate igrice, toliko utonete u taj svoj online svet da partner pored vas u krevetu kao da nije tamo. Kad vaš partner nešto kaže ili traži vašu pažnju, velika je šansa da ih uopšte nećete doživeti zato jer ste prezaposleni ‘buljeći’ u telefon. To definitivno ne potiče intimnost – objašnjava Alena Gest, psihoterapeutkinja iz Njujorka.

3. Dopuštate deci i ljubimcima da spavaju u bračnom krevetu

– Ako imate malu decu, neizbežno je da ćete tu i tamo zbog ružnog sna ili zbog lošeg raspoloženja provesti noć zajedno. I to im treba dopustiti. Ali, ne navikavajte ih na svoj krevet – rekao je Kurt Smith, terapeut koji se specijalizovao za savetovanje muškaraca.

– Često sam od pacijenata čuo o problemu koji jako utiče na osećaj intimnosti koji imaju s partnerom. Problem je kad naveče muškarac dolazi u krevet u kojem su uspavani partnerka i dete. To jako utiče na nivo intimnosti koju partneri osećaju jedan prema drugome. To može lako postati izvor ogorčenosti, sukoba i isključivanja među partnerima – upozorava Smith.

4. Ne čistite spavaću sobu
Znate onu ‘hrpu’ prljave odeće, smrdljivih čarapa i odbačenih torbica koja je odjednom oživela i zavladala vašom spavaćom sobom? Puno su veće šanse za dobar seks ako biste tu sobu malo pospremili.

– Nered ubija intimnost. Prošle nedelje mi je jedan muškarac rekao da mu je u spavaćoj sobi toliki nered da mu to potpuno ubija želju za seksom. Priznao je da je i sam odgovoran za deo nereda, i da je toga svestan – prepričava Smith.

5. Radite u spavaćoj sobi
– Znate li prvo pravilo održavanje zdrave ravnoteže između posla i privatnog života? Držite zahteve posla van vaše spavaće sobe. Ako je baš sila da morate odgovoriti na mail ili se javiti na poziv svog šefa, obavite to u nekoj drugoj sobi – savetuje Kepler.

6. Vaša spavaća sobi služi i kao dnevni boravak
Često se dogodi da spavaća soba roditelja postane druga prostorija u kući u kojoj se gleda televizija. To je zabavno, često zabranjeno mesto, i shodno tome najzanimljivije maloj deci koja će na sve moguće načine pokušati ‘zavladati’ i u njoj.

7. Gledate ili čitate vesti
Vesti su neumoljive, stalno ima novosti koje još brže izguraju još novije stvari. I to je zatvoren krug. Za dobrobit vaše veze, odolite želji da čitate vesti u krevetu pre spavanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.