U trendu

Mišićavi za avanturu, mršaviji za brak: Žene nikad iskrenije o tome kakvi ih muškarci privlače

Ako ste od onih žena koje vole da se okrenu za zgodnim i mišićavim muškarcem, verovatno spadate u grupu većine za koje je istraživanje pokazalo da ih privlače „jaki“ muškarci. Mišićaviji, jači pol je u istraživanju dobio više glasova žena jer su žene otkrile kako preferiraju žustra dobacivanja i kratke romanse s ovakvim muškarcima.

Partner na duge staze

Studija pod vodstvom profesora Miča Brauna s Univerziteta u Arkanzasu ispitala je 384 žene o njihovom razmišljanju o zabavljanju i rezultati su objavljeni u akademskom časopisu „Personality and Individual Differences“, piše Njujork post.

U studiji ženama je predstavljena fotografija muškarca mišićave građe pre nego što im je prikazan tip sa mršavijim telom. Većina žena je priznala kako im je privlačniji muškarac isklesane građe za neki romantičan sastanak.

Ipak, studija je dala sa druge strane i drugačiji uvid kada je u pitanju brak i gledanje žena na izbor partnera na duge staze. Čini se da su žene po tom pitanju manje izbirljive jer, kada su bila pitanja pronalaženja partnera ili supružnika, žene drugačije razmišljaju.

– Žene povezuju mišiće sa kondicijom i zdravim stanjem. Međutim, u dugoročnom kontekstu bilo je važno pronaći ljubaznu osobu koja će izdržavati njihovu porodicu. Fini momci koji prave prijateljske šale mogu zapravo da završe prvi kada je u pitanju privlačenje žene koja traži dugotrajnu vezu – napominje Braun.

Važan je i humor

Nakon ispitivanja žena, profesor Braun i njegov tim su došli do zaključka da humor pomaže muškarcima da izgrade duge i značajne veze sve dok šale ne vređaju i nisu upućene na račun žene.

Još jedna studija se poklapa sa drugim studijama i sproveli su je 2007. godine istraživači s Kalifornijskog univerziteta u Los Anđelesu i objavili je u Biltenu o ličnosti i socijalnoj psihologiji. U toj studiji istraživači su došli do saznanja da je veća verovatnoća da muškarci isklesane građe mogu imati više seksualnih partnera od mršavih. Dejvid Frederik, autor studije, ističe kako su žene predisponirane da preferiraju mišićavost kod muškaraca i da je većina istraživanja fokusirana na to šta muškarci smatraju fizički privlačnim kod žene, dok je manje istraživanja posvećeno šta žene smatraju privlačnim, prenosi Avaz.

Frederik je proveo istraživanje na 99 muškaraca o njihovim seksualnim iskustvima i otkrio da snažni momci imaju dvostruko veću šansu da imaju više od tri intimne partnerke od mršavijih muškaraca slične dobi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar