U trendu

Misterija je rešena: Konačno otkriveno kakav tip muškarca je najbolji u krevetu

Ako još uvek tražite svog idealnog partnera, ovo istraživanje će vam svakako pomoći. Naučnici imaju prijedlog kako odabrati savršenog partnera za vruće noći u krevetu, ali i van njega, piše Net.hr.

Najbolji seks je sa ovim partnerima

Prema novoj studiji objavljenoj u naučnom časopisu „Social affect neurosci psychology“, muškarci koji su „šaljivi, kreativni i emocionalno topli“ najbolji su seksualni partneri. U istraživanju su učestvovale 103 neudate žene starosti od 20 do 69 godina, koje su ispunile 71-minutnu anketu o svojoj seksualnoj prošlosti.

Žene koje su bile u emocionalnim vezama nisu učestvovale jer su istraživači smatrali da bi „one u vezi mogle da se osećaju obaveznim da svog trenutnog partnera ocenjuju bolje nego što zapravo jeste“.

U istraživanju se navodi da je cilj bio da se utvrdi koje karakteristike muškaraca najčešće doprinose orgazmima tokom seksa. Naravno, atraktivnost je svakako važan faktor.

Očigledno, žene se osećaju ugodnije sa atraktivnim partnerima i stoga imaju veće šanse da dožive orgazam. Međutim, nije sve ni u fizičkom izgledu. Istraživači su napisali: „Obrazac pronađen u našim rezultatima sugeriše, naprotiv, da su ženski orgazmi više zavisili od osobina koje potencijalno predstavljaju privrženost i pažnju (npr. vernost, emocionalna toplina) nego klasični markeri dobrih gena i muškosti.

Ovo su karakteristike najboljih ljubavnika

Prema studiji, najbolji muški partneri poseduju pozitivne karakterne osobine. Tačnije, šarmantni su i imaju smisao za humor.

„Partneri koji su izazvali visoku stopu orgazma ocenjeni su kao duhovitiji, kreativniji, topliji, verniji i bolje mirišu od partnera koji su izazvali nisku stopu orgazma, a takođe su uložili više napora da izazovu orgazam svog partnera“, istraživači napisao.

Tim je takođe ukazao na ograničenja ove studije. Kako su podaci bili samo iz ankete, bilo je teško proceniti da li su određene karakteristike rezultirale češćim orgazmima kod žena. „Na primer, viši nivoi humora i kreativnosti mogu jednostavno doprineti ocenama privlačnosti, što zauzvrat povećava verovatnoću orgazma“, napisali su istraživači.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.