U trendu

Najbolja i najgora poza za ženski orgazam: Iznenadiće vas koji položaj je na prvom mestu

Verovali ili ne, ali istraživači ginekološke klinike New H. Medical iz Njujorka, došli su do zaključka da je najbolja poza za postizanje ženskog orgazma upravo i ona „najdosadnija“, misionarska.

Tvrde da je misionarska poza, u kojoj žena leži na leđima i čiji su bokovi naslonjeni na jastuk, najbolji način da se dotok krvi usmeri prema klitorisu i tako dođe do vrhunca, prenosi Njujork Post.

Lekari su koristili ultrazvučni skener za merenje protoka krvi na testnom paru i to u nekoliko položaja u trajanju deset minuta. Praktikovali su položaj „doggy“, misionarski, lotus i takozvanu „kaubojku“.

Kako su ustanovili, sve poze koje su uključivale kontakt licem u lice, poboljšale su protok krvi u klitorisu, što je rezultiralo boljim orgazmima. „Doggy“ poza proizvodi najmanju količinu direktnog kontakta s klitorisom, pa samim time rezultira zanemarivim povećanjem protoka krvi u poređenju s položajima licem u lice, tvrde tako istraživači.

Isto tako, tvrde da su jastuci ključni za maksimalan užitak.

„Jastuci koji se prodaju za ovu namenu, često nazivani ‘seks jastuci’ ili ‘jastuci za pozicioniranje’ obično su čvrsti i klinastog oblika, omogućujući precizniju i dosledniju angulaciju karlice od uobičajenih jastuka za krevet“, objašnjavaju stručnjaci.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.