U trendu

Mit o seksu i muškarcima u koji žene treba da prestanu da veruju što pre

Mnoge žene misle da momci imaju veći libido od njih, ali to nije uvek tako. Stručnjak za seks i veze, Nađa Bokodi, razbija mit o seksu – o tome da muškarci uvek žele akciju – i objašnjava kako je ta pretpostavka štetna.

U svojoj kolumni Nađa je napisala da joj se prijateljica poverila kako s dečkom ima seks samo šest puta godišnje, a da on ne želi više od toga. ‘Ja to želim stalno, a on ne. Ne znam šta da radim’, rekla joj je prijateljica, čiji je partner proverio i nivo hormona, razgovarao s psihologom i čak pokušao kratko vreme da ide i na hipnoterapiju. Nakon što ništa od toga nije dalo rezultate, postavila mu je očajnički ultimatum – on će se pokrenuti i imaće više seksa ili je veza gotova.

Raspravljajući o problemu koji je imala njena prijateljica, Nađa objašnjava da smo uslovljeni da verujemo da muškarci uvek žele seks.

– Oni koji ga ‘ne žele’, ili pate od zdravstvenog stanja ili ga dobijaju negde drugde – kaže Nađaa.

Ustaljeno mišljenje je da je snažan libido sinonim za muškost.

– Ovo je problematično iz više razloga, a najviše zbog toga što vrši neprikladan pritisak na muškarce da budu hiperseksualni – nastavila je.

To, takođe, govori ženama da bi trebalo da budu zabrinute, odnosno uplašene za budućnost veze.

Nađu kao stručnjaka za odnose stalno pitaju šta je ‘zdrava’ količina seksa. Iako je sama srećna, kako kaže, što deli statistički prosek s parovima koji imaju zadovoljavajući seksualni život – jednom nedeljno – nikada ne želi da tvrdi da postoji tačna količina odnosa koju treba imati. I misli da niko to ni ne bi trebalo da radi.

Nema ništa loše u tome da se imate seks šest puta godišnje, ali takođe ne misli da su ljudi koji to vole više od dva puta dnevno neprirodno opsednuti seksom. Većina parova naiđe na problem kada jedan partner želi prvo, dok drugi preferira ovo drugo. ‘I nažalost, u kulturi koja seks obavija s toliko srama i stigme, čineći iskrene razgovore o željama neverovatno teškima, ovaj scenario nije sasvim neuobičajen’, ističe ona.

Istina o muškarcima koji ne žele puno seksa nije uvek da su neverni – iako prevara utiče na mnoge veze i dosta muškaraca je zaista neverno – sam nedostatak seksa ne bi uvek trebalo smatrati pokazateljem prevare. Radi se o tome da jednostavno ne žele puno seksa. Objasnila je i da čak može biti ‘izuzetno štetno’ očekivati ​​da muška tela neumoljivo rade i da to može naštetiti ‘njihovim odnosima sa ženama’.

– Seksualna želja nije fiksna. Neki od nas imaju puno seksa, neki imaju vrlo malo, dok ga neki uopšte nemaju – kaže Bokodi. Postoje razni uslovi u načinu života, kao na primer zdravstveni faktori, lekovi i slično, a koji mogu negativno da utiču na seksualni nagon neke osobe, poput antidepresiva, raznih hroničnih bolesti, stresa i slično, prenosi The Sun.

– U slučaju moje prijateljice, čiji je partner bio zadovoljan vrlo sporadičnim seksualnim aktivnostima od početka njihove veze, čini se da problem nije bio medicinske prirode. Zbog čega sam joj, bez sumnje, predložila druge, alternativne opcije, kao što su slobodno korišćenje usluga seksualnih radnika ili povremenih partnera kako bi ispunila svoje nezadovoljene seksualne potrebe uz ili kraj veze ili ulaganje u stvarno dobar vibrator – kaže Nađa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)